Naar artikel

Kasteel Cannenburch

Tot € 1,- korting

Kasteel Cannenburch is een middeleeuws kasteel dat de sferen van zijn gloriejaren in de 18e eeuw ademt.

Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch is een prachtig familiekasteel op de waterrijke Veluwe. Bewonder eeuwenoude schatten, rijk ingerichte vertrekken en schilderijen die tot leven komen.

Werp een blik in het verleden

Kasteel Cannenburch is een prachtig 18e eeuws ingericht Edelmanshuis, gebouwd op de ruïne van een middeleeuws burcht door de Gelderse veldmaarschalk Marten van Rossem. In het kasteel is een belangrijke collectie meubels, porselein en schilderijen te bewonderen. Het kasteel is gelegen aan de rand van een schitterend park waar de hoogteverschillen tussen de waterpartijen Cannenburgh’s molen nog altijd laten draaien.

Kasteel en park zijn te bezichtigen door middel van een audiotour, apart verkrijgbaar in de Landgoedwinkel van het kasteel. De oorspronkelijke bewoners van het kasteel voeren je mee terug in de tijd naar het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw. Kinderen kunnen zich verbazen over de schilderijen die tot leven komen en de fantastische zolder van het kasteel. Geniet van lekkernijen bij Restaurant Bij Maarten in ‘t Koetshuis op het voorplein en voor een souvenir of cadeau kun je terecht de Landgoedwinkel én in de Kasteelwinkel.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Kasteel Cannenburch. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Cannenburch'. 
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen tevens ook andere openingstijden gelden.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Kasteel Cannenburch. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van kasteel Cannenburch
  • Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen gratis genieten van de moestuin en het park rondom het kasteel. De paden zijn goed toegankelijk. In het park staan hier en daar bankjes om te zitten.
  • De rest van het kasteel is slecht toegankelijk voor mindervaliden, maar een bezoek aan de rijk ingerichte begane grond is op verzoek wel beschikbaar. Begeleiders mogen gratis mee. Er zijn loopkrukjes beschikbaar en er staan stoelen in het kasteel om te zitten.
  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of los lopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Kasteel Cannenburch is goed bereikbaar via de A50 afslag 26 Vaassen. Houd de borden richting Vaassen aan.
  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar kasteel Cannenburch te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.

Gelderse kastelen

Kasteel Cannenburch is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.