Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kasteel Ammersoyen

Tot € 1,- korting

Beleef de middeleeuwen op kasteel Ammersoyen!

Beleef de geschiedenis 

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen.

Je hebt maar weinig fantasie nodig om je hier in de middeleeuwen te wanen. Ammersoyen is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.

Ook het interieur heeft een middeleeuws karakter met een ridderzaal, een vrouwenverblijf, een donjon toren en er zijn trappen in de metersdikke muren. Op de museumzolder kun je de archeologische vondsten uit de gracht bekijken en kom je meer te weten over de oude bewoners van het kasteel. Voor kinderen is er van alles te beleven. In het museum zijn er allerlei leuke doe-activiteiten en in de wapenkamer kunnen ze onderdelen van een harnas uitproberen.

Het kasteel beschikt over een kasteelwinkel en bij het Koetshuis kasteel Ammersoyen kun je terecht voor een hapje en een drankje. Regelmatig zijn er op kasteel Ammersoyen activiteiten voor jong en oud.

Gelderse kastelen

Kasteel Ammersoyen is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij kasteel Ammersoyen. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Ammersoyen'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen tevens ook andere openingstijden gelden.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Kasteel Ammersoyen. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van kasteel Ammersoyen.
  • De entree bevindt zich in de kelderverdieping van het kasteel en is slecht toegankelijk voor mindervaliden. Wel is er gelegenheid om onder begeleiding (van een medewerker) via de bordestrap op de binnenplaats, met begaanbare treden en een trapleuning, het kasteel te betreden. Je hebt dan toegang tot de hele hoofdverdieping met de mooiste ruimtes van het kasteel. Deze verdieping is geheel gelijkvloers, maar is deels van hobbelige stenen. Er zijn loopkrukjes beschikbaar.
  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of los lopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Kasteel Ammersoyen is goed bereikbaar via de A2, afrit 19 Ammerzoden. 
  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.