Naar artikel

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

15% korting

Beleef een schitterende rit met een stoomtrein over de 100 jaar oude Koningslijn.

Terug in de tijd

Reizen met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij is stappen in een andere wereld! De reis met de stoomtrein brengt je over de meer dan honderd jaar oude Koningslijn op de Veluwe. Op de terugreis kun je een gratis bezoek brengen aan het Museumstoomdepot in Beekbergen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een reis met de stoomtrein, waaronder opstappen op het NS-station van Apeldoorn of het Museumstation in Beekbergen. Zodra de hoofdconducteur in het stationnetje van Beekbergen het vertreksein geeft, gaat de trein met veel gesis en gestamp op weg. Tijdens je rit rij je langs verschillende dorpen door het afwisselende Veluwse landschap. 

Meer dan treinen

Het station Beekbergen vormt het hart van dit levende spoorwegmuseum. Hier bevindt zich het Museumstoomdepot met een omvangrijke collectie materieel. Maar ook vind je hier de grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met authentiek stations kantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de locomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, armseinen, handbediende overwegen en nog veel meer. Hier waan je even terug in de tijd dat de stoomtrein nog een gewone verschijning was.

Station Apeldoorn

Let op, vanwege werkzaamheden door ProRail op station Apeldoorn zijn er enkele rijdagen dit jaar waarop de stoomtrein niet naar Apeldoorn kan rijden. Er zal gereden worden volgens een dienstregeling op verschillende dagen. Klik hier voor meer informatie. 

Aanvullende ticketinformatie

 • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
 • De tickets moeten geprint worden meegenomen.
 • Veluwsche Stoomtrein Maatschappij is toegangelijk voor mindervaliden. Klik hier voor meer informatie. 
 • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
 • Je kunt betaald parkeren op station Apeldoorn, bij de overige stations is parkeren gratis.
 • De tickets zijn enkel geldig op de groene, gele en blauwe rijdagen voor rit met de stoomtrein. Voor het overzicht van rijdagen kan worden gekeken op de website.
 • De tickets geven op groene, gele en blauwe rijdagen gratis toegang tot het Museumstoomdepot in Beekbergen.
 • De tickets zijn niet geldig in combinatie met (lunch)arrangementen, speciale (avond)ritten of evenementen.
 • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Veluwsche Stoomtrein Maatschappij te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet. 
   

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.