Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

15% korting

Beleef een schitterende rit met een stoomtrein over de 100 jaar oude Koningslijn.

Terug in de tijd

Reizen met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij is stappen in een andere wereld! De reis met de stoomtrein brengt je over de meer dan honderd jaar oude Koningslijn op de Veluwe. Verschillende keuzes zijn te maken voor een reis met de stoomtrein, zo is opstappen onder andere mogelijk op het NS-station van Apeldoorn of het Museumstation in Beekbergen. Zodra de hoofdconducteur in het stationnetje van Beekbergen het vertreksein geeft, gaat de trein met veel gesis en gestamp op weg. Tijdens je rit rij je langs verschillende dorpen door het afwisselende Veluwse landschap, dat in rustig tempo voorbijtrekt. Ook klinkt onderweg regelmatig de stoom uit van de locomotief om het wegverkeer te waarschuwen.

Meer dan treinen

Het station Beekbergen vormt het hart van dit levende spoorwegmuseum. Hier bevindt zich het Museumstoomdepot met een zeer omvangrijke collectie materieel. Maar ook vind je hier de grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de locomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, armseinen, handbediende overwegen, en nog veel meer. Hier waan je je voor even terug in de tijd dat de stoomtrein nog een gewone verschijning was.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • De tickets moeten geprint worden meegenomen.
  • Veluwsche Stoomtrein Maatschappij is toegangelijk voor mindervaliden. Klik hier voor meer informatie. 
  • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
  • Je kunt betaald parkeren op station Apeldoorn, bij de overige stations (Museumstation Beekbergen, Station Loenen, Station Eerbeek en Station Dieren) is parkeren gratis.
  • De tickets zijn enkel geldig op de groene en blauwe rijdagen voor een rit met de stoomtrein. Kijk voor het overzicht van de rijdagen op de website van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij.
  • De tickets zijn inclusief gratis toegang tot het Museumstoomdepot in Beekbergen
  • De tickets zijn niet geldig in combinatie met (lunch)arrangementen, speciale (avond)ritten of evenementen
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.