Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Van Gogh en Rembrandt in Amsterdam

25% korting

Het verhaal van de twee grote meesters Van Gogh en Rembrandt verteld met een licht- en geluidshow op een unieke locatie in Amsterdam.

Het niet eerder vertelde verhaal van twee grote meesters

Wanneer iemand het heeft over grote Nederlandse schildermeesters, is de kans groot dat daarmee Rembrandt van Rijn of Vincent van Gogh worden bedoeld. Zij behoren tot de grootste Nederlandse kunstenaars aller tijden. Hoewel hun levens door eeuwen gescheiden waren, blijken hun werken meer op elkaar te lijken dan je zou denken.

De expositie Van Gogh en Rembrandt in Amsterdam vertelt het verhaal van hoe de twee schilders met elkaar verbonden zijn, hoe Van Gogh gefascineerd raakte door Rembrandt en zelfs door hem werd geïnspireerd. Het verhaal wordt verteld aan de hand van Van Goghs brieven aan zijn broer (voorgedragen in het Engels) en aan de hand van de kunstwerken van beide kunstenaars. Van Gogh en Rembrandt in Amsterdam is een meeslepende ervaring die je betoverd achterlaat.

Een verhaal verteld met licht en geluid

Van Gogh en Rembrandt in Amsterdam is de eerste meeslepende son-et-lumière (geluid en licht) show op deze schaal in een nationaal monument. De show gebruikt het hele interieur van de Noorderkerk, van de muren tot de rand, als decor waardoor een 360° bewegend canvas ontstaat. Binnen in de kerk word je omringd door zonnebloemen, engelen en bloesems en ervaar je de bewondering die Vincent van Gogh had voor Rembrandt van Rijn.

Het verhaal ontvouwt zich om je heen, terwijl je gaat liggen in de comfortabele zitzakken of een wandeling maakt door de kerk. Je ziet en hoort hoe Van Gogh inspiratie vond in Rembrandts schilderijen, etsen en de opvattingen van de grote meester.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang (onder begeleiding van een betalende volwassene). Er is geen ticket of reservering nodig. 
  • Zorg er voor dat je op tijd bent voor het gekozen tijdslot. De aanvangstijden worden strak gehanteerd. Zorg dat je ongeveer 10 minuten van tevoren aanwezig bent.
  • Waarschuwing: beelden in de experience kunnen lichtflitsgevoelige epilepsie aanval triggeren.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Van Gogh en Rembrandt in Amsterdam (Noorderkerk) is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan bij Van Gogh en Rembrandt in Amsterdam, met uitzondering van geleidehonden.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.