Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rembrandts Amsterdam Experience

Tot € 4,50 korting

Neem een uniek kijkje in het leven van Rembrandt van Rijn in Rembrandts Amsterdam Experience!

Neem een uniek kijkje in het leven van Rembrandt van Rijn

Rembrandt is misschien wel één van de beroemdste schilders ter wereld. Rembrandt woonde in het bruisende Amsterdam van de 17e eeuw. Hij wist behoorlijk succesvol te worden en zijn atelier groeide uit tot een waar 'schildersimperium'. Rembrandt was ook een verzamelaar, hij kocht veel exotische dingen, die door kooplieden naar Amsterdam werden gebracht. Deze dure hobby en de hypotheek op zijn grote huis werden op een bepaald moment in zijn leven problematisch. Aan zijn rijke leven kwam een einde toen hij failliet ging en moest verhuizen naar een kleine studio aan de rand van de stad. Maar Rembrandt gaf niet op...

Hier begint het verhaal dat je kunt beleven in Rembrandts Amsterdam Experience waarin je 350 jaar terug in de tijd stapt en een reconstructie van dit laatste en verloren gegane kunstatelier bezoekt. Terwijl Rembrandt en zijn gezin wachten op een opdrachtgever die een schilderij bij hem heeft besteld, neemt hij bezoekers mee op een reis door zijn leven. Tijdens deze reis word je volledig ondergedompeld in het 17e-eeuwse Amsterdam door middel van muziek, videoprojecties, geur en 5D-effecten.

Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in Rembrandt, is deze ervaring boeiend voor gasten van alle leeftijden, omdat het de bezoekers niet alleen leert over het leven van Rembrandt, maar de gasten ook onderdompelt in een verhaal over Amsterdam van de 17e eeuw.

Nieuw: laat jezelf transformeren naar een Rembrandt portret met Kunstmatige Intelligentie

Na afloop van je bezoek kan je een historisch portret laten maken van jezelf door middel van AI. Na het maken van een foto word je digitaal getransformeerd tot een schilderij zoals Rembrandt deze had kunnen schilderen. Voor de
ontwikkeling van dit souvenir is samengewerkt met studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam. Uitproberen is gratis. De foto meenemen kost € 10,-.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis naar binnen, het is niet nodig voor hen een ticket aan te schaffen of een reservering voor ze te plaatsen.
  • Let op: je ontvangt 1 volwassen en/of kind ticket waarop een barcode staat die geldig is voor het aantal personen waarvoor je het ticket hebt besteld.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Rembrandts Amsterdam Experience is toegankelijk voor mensen met een loophulpmiddel of rolstoel.
  • Er is geen toilet aanwezig.
  • Rembrandts Amsterdam Experience ligt in het centrum van Amsterdam en is daarom zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.