Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Our House

Ontdek de evolutie van internationale elektronische dance muziek, verteld in zes hoofdstukken en talloze interactieve installaties.

Our House is een modern museum over elektronische muziekcultuur, gevestigd in Amsterdam. Ontdek de evolutie van elektronische dance muziek via deze high-tech, audio-visuele tentoonstelling, verteld in zes hoofdstukken en talloze interactieve installaties.

De geschiedenis van dance

Van Amsterdam tot Tokio en van Londen tot Chicago... Elektronische dance muziekcultuur is overal. Ben je klaar om de allereerste beats, allereerste warenhuisnachten en gevoelens van totale vrijheid te ervaren? Our House brengt je op een futuristische en innovatieve reis door de oorsprong en transformatie van elektronische dance muziek, de muziekgenre van een rebelse 'underground' gemeenschap die zich ontwikkelde tot een globaal cultureel fenomeen. 

Verken en leer over de 'roots' van dance muziek en de volledige reis ervan door de ogen van de makers: de DJ-producers, de promotors, de creatieven en de fotografen. Verteld door gerenommeerde DJ-producers Kevin Saunderson, Carl Cox, Armin van Buuren, Diplo en Charlotte de Witte. 

Interactieve installaties

Ga op ontdekkingstocht en speel met iconische drummachines zoals Roland's TR-808 of de TB-303 en alles daartussenin en zie welke productievaardigheden je in jezelf kunt ontdekken. Bezoek The Future en neem een kijkje in de toekomst van het nachtleven, het clubleven, festivals en muziekproductie. Het hoogtepunt, The Culture Ride, is een laatste groet aan een cultuur en mens die alles heeft doen veranderen. Van de meest fundamentele clubs en festivals tot de meest invloedrijke tracks en remixes. Deze 4D-ervaring tilt dingen naar een hoger niveau!