Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

muZIEum

€ 1,- korting

Ervaar hoe het is om niet te kunnen zien in het muZIEum in Nijmegen.

Het muZIEum opent je de ogen

Stel je voor: je bent slechtziend of blind en loopt midden in de stad. Je hoort auto’s, rennende voetstappen, stemmen, een fietsbel. Hoe vind je nu de weg? Welke obstakels kom je tegen? En nog belangrijker: hoe ga je daarmee om? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Ga met een blinde of slechtziende gids op pad in hun wereld - de wereld van niet zien. 

Niet alleen leuk, maar ook maatschappelijk 

Wist je dat slechts 30% van de blinden en slechtzienden in Nederland werk heeft? Werk is een belangrijk onderdeel van het leven. Het voorziet je in je eerste levensbehoefte! Het muZIEum en alle bezoekers dragen bij aan de werkgelegenheid: ieder bezoek betekent werk voor de gidsen van het muZIEum. 

Persoonlijke rondleiding

Voor alle belevingen geldt dat je wordt rondgeleid door een blinde of slechtziende gids. Hij of zij vertelt uit eigen ervaring over leven met een visuele beperking. Benieuwd naar de ervaringen van een slechtziende? Schroom niet al je vragen te stellen!

Donkerbeleving – een dag uit het leven van...

Stel je ziet ineens helemaal niets meer? Welke invloed heeft dat op jou? Hoe breng jij het ervan af in de wereld van niet zien? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Stap in het pikkedonker en ervaar hoe het is om blind te zijn. Want hoe vind je die ene date op het terras en hoe gaat het in zijn werk als je met vrienden naar de bioscoop gaat, als je niet (goed) kunt zien? Hoe vind je de weg en hoe ga je om met obstakels op je route? Durf jij dit avontuur aan? Boek dan een van de belevingen. 

Expeditie ribbelroute – ZIE Nijmegen door een andere bril 

De belevingen van het muZIEum spelen zich niet alleen binnen af. Stap in de schoenen van de slechtziende gidsen van het muZIEum tijdens Expeditie ribbelroute. Ervaar het historische stadscentrum vanuit de ogen van iemand die niet goed ziet met een speciale virtualrealitybril. 

Wat zie, hoor, ruik en voel je allemaal? Hoe vind je de weg nu je niet meer zo goed ziet? Welke obstakels kom je tegen en hoe kunnen we elkaar daarbij helpen? Ontdek het tijdens deze expeditie. 

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering door te bellen naar 024 - 200 10 50. We raden je aan om zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket een reservering te plaatsen. De beschikbaarheid kan hard gaan. 

Aanvullende ticketinformatie

  • De donkerbeleving is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Op vooraf gestelde tijden start de rondleiding met maximaal 7 personen per rondleiding.
  • Expeditie ribbelroute is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan één rondleiding.
  • Je dient de tickets geprint mee te nemen naar het muZIEum.
  • Een bezoek aan het muZIEum duurt gemiddeld 1.5 uur (inclusief stokinstructie, de donkerbeleving of Expeditie ribbelroute en het doe-plein).
  • Ben je slechthorend, zwanger, slecht ter been of claustrofobisch? Of maak je gebruik van een rosltoel, rollator of ander hulpmiddel? Neem dan contact op met het muZIEum om na te vragen of het mogelijk is een bezoek te brengen aan het muZIEum.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in een ANWB-winkels.