Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sint-Janskerk Gouda

€ 1,50 korting

Bewonder de wereldberoemde Goudse glazen in de langste kerk van Nederland.

Goudse Glazen

Wanneer het zonlicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen valt, is direct duidelijk wat de Sint-Jan in Gouda zo bijzonder maakt. Nergens ter wereld is een kerk waarin zoveel zestiende-eeuws gebrandschilderd glas bewaard is gebleven. Bijbelse voorstellingen en belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis zijn op enorme ramen gebrandschilderd en vormen samen een stripverhaal in glas.

Deze ‘Goudse Glazen’ vormen een hoogtepunt in de Europese glasschilderkunst. Laat je verrassen door de prachtige kleuren en het levendige spel van licht die deze langste kerk van Nederland een verstilde sfeer geven.

Audiotour

Ontdek de verborgen schatten van de Sint-Jan en luister al dwalend door de kerk naar de bijzondere verhalen met de gratis audiotour. De audiotour is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op afspraak is een (thema)rondleiding met een gids mogelijk, waaronder een rondleiding speciaal voor kinderen. 

Aanvullende ticketinformatie

  • In het bestelproces kies je een specifieke bezoekdatum. Je bent echter niet gebonden aan deze datum. Het ticket is namelijk tot 6 maanden na de aankoopdatum geldig (met 31 december 2024 als laatst mogelijke bezoekdag) voor een bezoek aan de Sint-Janskerk in Gouda.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Kinderen t/m 17 jaar en personen met een museumkaart of Rotterdampas hebben gratis toegang tot de Sint-Janskerk.
  • De Sint-Janskerk is rolstoelvriendelijk.
  • Je bereikt de Sint-Jan vanaf het Centraal Station in een kleine 15 minuten lopen. Loop het station aan de centrumkant uit en sla linksaf. Vanaf hier staat de Sint-Jan aangegeven met bordjes. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.