Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oude Ambachten en Speelgoed Museum

10% korting

Ga mee op een reis, terug in de tijd in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum.

Terug in de tijd

Ga je mee op reis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (Veluwe) nemen we je terug in de tijd. Een feest van herkenning voor oud en één grote verbazing voor jong.

Ambachten

Terug naar de tijd dat er geen elektriciteit was en veel arbeid nog met de hand werd gedaan. Twee routes nemen je mee langs ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Je valt van de ene verbazing in de andere en komt er ogen tekort.

Er zijn dagelijks ambachten in werking: mandenvlechten, glas-in-lood, klokkenrestauratie, drukkerij, kantklossen, spinnen, glas graferen en de grammofoonplaten. De mensen van het museum inspireren je met hun verhalen.

Speelgoed en exposities

Als je een verdieping hoger gaat ontdek je een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed. In het museum is er  een speciale expositiezaal met steeds wisselende thema’s. En ook buiten is er genoeg te zien bij de oude landbouwwerktuigen en machines.

Voor kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er speurtochten waarmee ze langs de ambachten reizen. Ook is er een leuke speelruimte en kan er gestreden worden met de oud Hollandsche spelletjes.

Tevens kan je gratis verkleed als een verzamelaar door het museum (nieuw in 2024).

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Het gehele museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Gratis rolstoelen / rollators aanwezig.
  • Honden zijn toegestaan mits deze aangelijnd en zindelijk zijn, niet blaffen en geen agressief gedrag vertonen tegen volwassenen en kinderen.
  • Oude Ambachten en Speelgoed Museum beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.