Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

€ 1,50 korting

Ontdek de rijke geschiedenis van brood en banket en neem een kijkje in het dagelijkse leven van de bakker, toen en nu.

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem is benoemd tot leukste uitje van provincie Gelderland 2024!

Ervaar de geschiedenis van brood en banket

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is met vier monumentale panden, die met elkaar verbonden zijn door een tunnel onder de straat, het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum van ons land. In dit belevingsmuseum, geschikt voor jong en oud, loop je door de geschiedenis van brood en banket. Je gaat terug in de tijd of neemt een kijkje achter de schermen in de moderne bakkerij. Je kunt zelf aan de slag of een demonstratie bekijken. Bovendien is er een bakkerswinkel uit grootmoeders tijd vol lekkernijen en souvenirs.

Poffertjessalon

Breng zeker ook een bezoek aan de nieuwste locatie van het Bakkerijmuseum: de poffertjessalon. Dit prachtige gebouw met rode luikjes huisvest een poffertjessalon uit grootmoeders tijd. Tussen het bijzondere interieur zie je de bakkers aan het werk. En natuurlijk kan je de poffertjes proeven, als het mooi weer is ook buiten op het leuke pleintje voor de salon.

Leuke activiteiten voor kinderen

Het Nederlands Bakkerijmuseum is een leuk uitje met en voor kinderen, zeker op zaterdagen en tijdens de schoolvakanties, want dan kunnen de kinderen zelf aan de slag. Het museum introduceert de 'familiebaktafel', hier kunnen familieleden met elkaar koekjes bakken. Daarnaast is de speurtocht door het museum een aanrader. Vinden jullie alle deegrollers die een verstrooide bakker is kwijtgeraakt? 
Hoe leuk is het voor opa's en oma's om met hun kleinkinderen een verrassende speurtocht te maken door de geschiedenis van brood en banket?

Let op: ticket is pas geldig na reservering  

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij het Bakkerijmuseum voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie:

  • Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem.
  • Neem op de dag van jouw bezoek de tickets en de reserveringsbevestigingen mee: dit mag ook op de telefoon.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Nederlands Bakkerijmuseum. Je dient dan wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • De gratis speurtocht voor kinderen kan bij de kassa van het museum worden opgehaald.
  • Honden zijn niet toegestaan, behalve (erkende) hulphonden.
  • De aard van de gebouwen brengt met zich mee dat deze minder toegankelijk zijn voor rolstoelen. Klik hier voor meer informatie wat betreft de toegankelijkheid van het museum.
  • Er is gratis parkeergelegenheid op parkeerplaats De Bleek, De Bleek 2 te Hattem. Het parkeerterrein ligt 150 meter van het Bakkerijmuseum.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.