Naar artikel

Museum van de 20e Eeuw

25% korting

Voorwerpen en tientallen interieurs uit het leven in de vorige eeuw, je ziet het in het Museum van de 20e Eeuw!

Een feest der herkenning!

Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Mensen kregen meer vrije tijd, werden mobieler door de auto en (brom)fiets en door nieuwe technologiën werd het mogelijk met de hele wereld te communiceren. 

Maak een reis door de twintigste eeuw en herken interieurs en voorwerpen uit jouw eigen verleden en/of dat van jouw ouders. Het museum toont in een groot aantal vaste opstellingen de vele ontwikkelingen in de twintigste eeuw, maar heeft in vier zalen ook steeds wisselende exposities. Zo is er steeds iets nieuws te ontdekken, zeker ook voor kinderen!

Het Museum van de 20e Eeuw staat vol herkenbare nostalgische objecten. Zo zie je er het constructiespeelgoed Meccano, de oranje emaillen potten en pannen, de eerste spelcomputer met Pong, de oude videorecorder met pianotoetsen, het lavet in de oude badkamer of de kolenkachel in de jaren '50 huiskamer. Het interieur van de Grutters-winkel of van de Fourniturenzaak zijn ook in het museum te bekijken. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar ontvangen gratis entree. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je dient de tickets geprint mee te nemen naar het museum.
  • In het bezit van een Museumkaart dan ontvang je gratis toegang tot Museum van de 20e Eeuw.
  • Het museum is toegankelijk voor mindervaliden. Bij voorkeur reserveer je dan telefonisch. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Honden zijn in het museum toegestaan mits deze zijn aangelijnd, zindelijk zijn, niet blaffen en geen agressief gedrag vertonen tegen volwassenen en kinderen.
  • Parkeren naast de deur van het museum is helaas niet mogelijk. Je kan gratis parkeren bij het parkeerterrein De Nieuwe Wal dat is aangegeven met de borden ‘P-HAVENS’.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Museum van de 20e eeuw te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.