Naar artikel

Museum Klok & Peel

Tot € 2,- korting

Natuur- en cultuurgeschiedenis komen samen in Museum Klok & Peel.

Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel is gericht op twee thema's: het eerste is klokken en beiaards. Hiervan bezit het de grootste collectie ter wereld. Het tweede thema is natuur- en cultuurhistorie van de Peel, de regio op de grens van Brabant en Limburg, waar Asten zich bevindt.

Klok

Asten is het thuis van de befaamde Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts, kortgeleden nog leverancies van de grote luidklok voor de Notre-Dame in Parijs.
De Beiaardcollectie in Museum Klok & Peel is van internationale betekenis. Topstukken zijn de mechanische speeltrommel van de zeventiende eeuwse Hattemer beiaard en het astronomische uurwerk. 

Peel

Ook laat Museum Klok & Peel op unieke wijze zien hoe De Peel, het unieke natuurgebied op de grens van de provincies Brabant en Limburg, zich in de afgelopen tienduizend jaar heeft ontwikkeld.

Een bezoek aan Klok & Peel biedt een compleet dagje uit voor jong en oud. Voor families met jonge kinderen zijn er veel leerzame doe-activiteiten. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier is geen ticket of reservering voor nodig.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museum Klok & Peel is zeer toegankelijk voor mindervaliden. Alleen bij het openen van sommige deuren is een handje hulp nodig.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulp-honden.
  • Museum Klok & Peel beschikt over een eigen parkeerplaats. Hier kun je gratis parkeren. Volg de borden die je naar de parkeerplaats leiden.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Museum Klok & Peel te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.