Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Museum Klok & Peel

Tot € 2,- korting

Natuur- en cultuurgeschiedenis komen samen in Museum Klok & Peel.

Museum Klok & Peel heeft de Bronzen award gewonnen voor leukste uitje van provincie Noord-Brabant 2024!

Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel beschikt het museum over de grootste verzameling luidklokken en beiaarden ter wereld. Topstukken zijn de mechanische speeltrommel van de zeventiende eeuwse Hattemer beiaard en het astronomische uurwerk. Ook laat het op unieke wijze zien hoe De Peel, het unieke natuurgebied op de grens van de provincies Brabant en Limburg, zich in de afgelopen tienduizend jaar heeft ontwikkeld. Mogelijk een aparte combinatie, maar niet als je weet dat Asten ook het thuis is van de befaamde Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts, kortgeleden nog leverancier van de grote luidklok voor de Notre-Dame in Parijs. Ga dus genieten van natuur- én cultuurgeschiedenis in het “meest gastvrije en toegankelijke museum van Nederland”.

“Unieke combinatie van cultuur en natuur!”

Een bezoek aan Klok & Peel biedt een compleet dagje uit voor jong en oud. Voor families met jonge kinderen zijn er veel leerzame doe-activiteiten. Cultuurliefhebbers genieten van de uitgebreide collectie klokken en carillons. Daarnaast leer je meer over het ambacht van het klokgieten en het stemmen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan bijvoorbeeld de zeer gedetailleerde vossenburcht, de aanwezige fossielen en een indrukwekkend mammoetskelet. Het museum toont de rijke flora en fauna van dit hoogveengebied, waarin cultuur en de mens centraal staan.

De Peel aan Zee

Een nieuwe aanwinst voor het Museum Klok & Peel is de afdeling ‘De Peel aan Zee’. Deze afdeling paleontologie laat in een bijzondere tijdslijn zien hoe de Peel zich ontwikkeld heeft bij veranderende omstandigheden in klimaat en cultuur. Er worden een viertal tijdzones in deze vaste nieuwe collectie uitgebeeld en toegelicht, te weten; holoceen, pleistoceen, plioceen en mioceen. U ziet onder andere fossielen, een mammoet, een holenbeer en een opgezette oeros en nog veel meer. Ook waant u zich op de bodem van de oerzee, uitgebeeld met indrukwekkende videoprojecties.

Ligging

Het museum is ook een ideale pleisterplaats voor wandelaars en fietsers, met oplaadpunten voor elektrische fietsen en een fietsreparatieset. Fiets langs de ‘Peel-ommetjes’ of volg te voet het Spreukenpad, waar een spoor van bronzen plaquettes je langs de mooiste plekken van Asten voert. Daarnaast ligt het museum niet ver van Attractiepark Toverland en ben je binnen een half uur bijvoorbeeld ook bij het Vincentre in Nuenen of het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier is geen ticket of reservering voor nodig.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museum Klok & Peel is zeer toegankelijk voor mindervaliden. Alleen bij het openen van sommige deuren is een handje hulp nodig.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulp-honden.
  • Museum Klok & Peel beschikt over een eigen parkeerplaats. Hier kun je gratis parkeren. Volg de borden die je naar de parkeerplaats leiden.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.