Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kunstlinie - Stille Wateren

€ 2,50 korting

Stille Wateren vertelt het verhaal over de cruciale periode van de Nederlandse slavenhandel en de connectie met De Zuiderzee.

Expositie Stille Wateren

De Zuiderzee, de zeebodem waarop Almere is gebouwd, was hét scheepvaartknooppunt dat Nederland tot een van de welvarendste landen ter wereld maakte. Daarmee heeft Almere meer geschiedenis met het slavernijverleden dan vaak wordt verondersteld. De nawerking van dit slavernijverleden zit nog diepgeworteld in de nazaten, velen ook bewoners uit deze stad. Acht van hen vertellen openhartig hun verhaal en nemen je mee in wat hen heeft geraakt en gemaakt.  

De expositie Stille Wateren vertelt het eerlijke verhaal over ons gezamenlijk slavernijverleden en de impact hiervan op de huidige samenleving. Met bijzondere aandacht voor de verbinding met Flevoland en de omliggende wateren. 

Een bezoek aan de expositie is een diepgaande duik in de geschiedenis, alsof je er middenin staat. Een mix van interactieve installaties, beelden en kunstwerken vertellen het verhaal over de cruciale periode van de Nederlandse slavenhandel en de connectie met De Zuiderzee.  

Ga je met kinderen naar de expositie? Bezoek dan ook gratis de speelexpo Sankofa De Wereled van Boebalas. Een door ArtPlayground speciaal ingerichte ruimte voor jonge kinderen (tot 8 jaar). De speelexpo brengt het boek De Boebalas van Nancy Bosmans tot leven met elementen die direct verbonden zijn met de thematieken van de Trans-Atlantische slavernij.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Kunstlinie - Stille Wateren voor de gewenste bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar je moet ze wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering.
  • Neem op de dag van je bezoek de tickets van Kunstlinie mee die je na het reserveren hebt ontvangen. Deze kunnen ook vanaf een mobiel gescand worden.
  • Kunstlinie is toegankelijk voor mindervaliden. Lees hier meer informatie. 
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in Kunstlinie. Hulp- en geleidehonden zijn wel welkom.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.