Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Huis Verwolde

Tot € 1,- korting

Ontdek huis Verwolde en ga op reis naar het verleden!

Huis Verwolde

Huis Verwolde, adellijk erfgoed met een bijzonder verhaal in de Achterhoek. Ga mee naar huis Verwolde! Op huis Verwolde in het Achterhoeks Laren woonde één adellijke familie wel zes generaties lang. Nu kun je er als bezoeker terug in de tijd gaan. Perfect ingericht, alsof ze er nog steeds wonen. Bekijk op eigen gelegenheid of met een rondleiding de privévertrekken en zie hoe het azuurblauwe bloemetjesbehang in de Chinese kamer nog steeds aan de muur schittert.

Kijkje in de keuken: zo leefde het personeel. Maak op een interactieve manier kennis met de bewoners en hun personeel in het onderhuis. Ook leuk voor kinderen. Ze kunnen op het bed van de huisknecht liggen, een bloemenboeket samenstellen en een monogram op bestek tekenen. In de voormalige keuken is een theeschenkerij gevestigd, waar iedereen een kopje koffie of thee kan drinken.

Sluit je bezoek af met een wandeling in de tuin van dit landgoed in de mooie Achterhoek. Zoek de negenling. Bijzondere bomen vind je buiten in de tuin en op het landgoed. Daar kun je tijdens openingstijden altijd komen wandelen. Ga met de bijzondere bomenroute op zoek naar de zakdoekjesboom en de negenling. Met de kinderen kun je ook op speurtocht. Gooi de knapzak over de schouder of picknick in de tuin.

Bezoek in het souterrain de kasteelwinkel en theeschenkerij met heerlijk terras in de met zorg aangelegde tuin en geniet van het uitzicht op het huis. Voor je het weet is de dag om!

Nog niet genoeg van de landgoederen, kastelen en het Achterhoeks landschap? Fiets dan ook eens één van de vele routes die in de directe omgeving mogelijk zijn. Huis Verwolde is van april tot en met oktober geopend.

Gelderse Kastelen

Huis Verwolde is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze organisatie draagt zorg voor beheer en behoud van natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij huis Verwolde voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van huis Verwolde.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen ook andere openingstijden gelden.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot huis Verwolde na het scannen van de museumkaart aan de kassa. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van huis Verwolde.
  • Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen gratis genieten van de tuin rondom het huis. De paden rondom het huis zijn van zand, maar zijn stevig. Bij regen zijn deze paden minder goed toegankelijk. Het onderhuis is minder goed toegankelijk voor mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel komen, al zijn er wel loopkrukjes beschikbaar, die je tijdens je bezoek kan meenemen.
  • Begeleiders van mindervaliden hebben gratis toegang tot het kasteel. Van tevoren kunnen bezoekers aanvraag doen voor ondersteuning door een medewerker gedurende het bezoek. Het is lastig om de bel-etage te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of loslopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Huis Verwolde is alleen te bereiken met eigen vervoer. Neem de A1 afslag 26, volg de N332 richting Lochem, na ± vier kilometer ga je op de rotonde richting Markelo, na één kilometer ligt huis Verwolde rechts. Huis Verwolde is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.