Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zandverhalen

20% korting

Zandsculpturen in Elburg; een tentoonstelling die uniek is in de wereld

Zandverhalen

Zandverhalen brengt Bijbelverhalen - vermengd met actualiteit - zo in beeld dat oude geschiedenissen weer springlevend worden. Met het ANWB-ticket krijg je 20% korting op deze verhalen, die zowel een prachtige beleving zijn voor bezoekers die zijn opgegroeid met de vertellingen, als voor hen die ze nog niet kennen. De drie grote hallen waar de Zandverhalen te zien zijn, bieden de oude verhalen een podium waar deze, zonder religieuze claim, kunnen worden verteld en beleefd.

Kijk naar beelden die je nog nooit hebt gezien, en ontdek verhalen die eeuwenoud zijn, maar nu in zand opnieuw gaan leven. Machtige farao’s en levensechte olifanten imponeren op indrukwekkende wijze. Zie hoe gebeeldhouwde Bijbelse personages hardop lijken te spreken.

De zandsculpturen worden geflankeerd door eeuwenoude olijfbomen, oude botters, metershoge sluisdeuren, originele deuren uit het Midden-Oosten en prachtige smeedijzeren hekken. De verbinding tussen kunst, cultuur en Bijbelverhalen vormt een unieke belevenis voor jong en oud.

Een museum gemaakt uit 100% gerecyclede materialen 

Zandverhalen is gevestigd in de oude, historische blikfabriek in Elburg, en omgetoverd tot een museum met beeldhouwwerken op het hoogste niveau. Het terrein van 16.000 vierkante meter oppervlakte en 9.000 vierkante meter aan hallen is ingericht als een volledig circulair museum en bestaat alleen uit gerecycled materiaal. Op deze bijzondere plek wordt de geschiedenis van Europa, botters en Bijbelverhalen getoond in zandsculpturen gemaakt van zo’n 4.000 kubieke meter gerecycled zand uit het Markermeer.

De grootte van de hallen, de onwaarschijnlijke hoeveelheid zand en de rijke fantasie van de bouwers maken van Zandverhalen een overweldigende ervaring waardoor menig bezoeker vaker terugkeert.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Zandverhalen voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen of voor te reserveren.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
  • Zandverhalen beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.