Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

The Art of DC - Forum Groningen

Duik in de wereld van DC Comics, de studio achter de bekende stripboeken en superheldenfilms. Ontdek tijdens jouw bezoek aan deze tentoonstelling van alles over de wereldberoemde DC helden én schurken!

Expositie: The Art of DC – The Dawn of Super Heroes in Forum Groningen

Batman, Superman en Wonder Woman komen naar Groningen! Vanaf augustus 2022 is de grote internationale tentoonstelling The Art of DC - The Dawn of Super Heroes te zien in Forum Groningen. De tentoonstelling neemt je mee in de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC helden én schurken. De ruim drie meter grote Bat Pod uit de Batman vertolking van Christopher Nolan, de Batmobile afkomstig uit Joel Schumachers film, Christopher Reeve’s beroemde Superman cape en Lynda Carter's iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70 zijn van dichtbij te bewonderen. Ook kostuums en rekwisieten uit recentere films van Zack Snyder, Tim Burton, Joel Schumacher en Christopher Nolan en de laatste Wonder Woman film zijn te zien. Daarnaast zijn er honderden originele tekeningen, gemaakt voor de klassieke strips, en evenzovele voorbereidende storyboards en artwork van de verschillende bioscoopfilms te bekijken. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.

The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is een unieke tentoonstelling die de geschiedenis en mythologische kracht van klassieke superhelden eert. Personages die al vele generaties tot de verbeeldingen spreken en een vast onderdeel zijn geworden van de hedendaagse cultuur.

Forum Groningen brengt The Art of DC samen met Art Ludique-Le Musée, DC Entertainment en Warner Bros. De expositie is vanaf Augustus 2022 t/m 8 januari 2023 geopend.

Forum Groningen

Exposities in dit indrukwekkende publieksgebouw zijn betoverend. Middenin de historische stad Groningen staat het Forum waar je naast exposities ook Storyworld, het Nederlands museum voor strips, animiatie en games vindt. Plan een volledig dagje uit door ook een van de vijf prachtige filmzalen of bibliotheek te bezoeken. Vanaf het dakterras geniet je van een onwerkelijk uitzicht over de stad en Ommelanden.