Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storyworld

Bij Storyworld ontdek je alle geheimen van strips, animatie en games!

Verhalen vertellen

Bij Storyworld ontdek je alle geheimen van grote verhalenvertellens. Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games onthullen deze geheimen voor je. Tevens leer je alles over storytelling en waarom dat tegenwoordig zo belangrijk is. De makers van deze beeldverhalen betoveren miljoenen lezers, kijkers en gamers wereldwijd. Dus kom naar het jongste, stoerste én leukste museum van Nederland en bewonder het maakproces hiervan.

Van Asterix tot aan Aladdin

In de collectie vind je originele schetsen, storyboards, handgemaakte modellen, filmcellen en concept art. En ga zelf aan de slag! Met de interactieve installaties creëer je je eigen superheld, maak je je eigen stop-motion en programmeer je zelf een game!

Spotlight: Worlds of Rhemrev t/m 2 juli te zien

De expositie Worlds of Rhemrev geeft een kijkje in het hoofd van Edwin Rhemrev en zijn manier van werken. Edwin Rhemrev heeft meegewerkt aan bekende films als Minions 2: The Rise of Gru (2022), Over the Moon (2020), My Little Pony (2020), The Grinch (2018) en Despicable Me 3 (2017). In de Storyworld Spotlight-expositie Worlds of Rhemrev leer je de unieke creaties van deze visual development artist (nog) beter kennen. Van 11 maart tot en met 2 juli staat in de Storyworld Spotlightzaal zowel het vrije werk van Rhemrev, als zijn werk voor bekende films centraal.

Forum Groningen

Strip-, animatie en gamemuseum Storyworld is leuk voor iedereen vanaf ongeveer 7 jaar oud en te bezoeken op de zesde verdieping van het Forum Groningen, een spectaculair fonkelnieuw publieksgebouw middenin de historische Groninger binnenstad. In het Forum vind je naast Storyworld ook grote internationale exposities, vijf prachtige filmzalen, de stadsbibliotheek, een Smartlab, horeca en een dakterras met meesterlijk uitzicht over Stad en Ommeland.