Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storyworld

Tot € 2,- korting

Bij Storyworld ontdek je alle geheimen van strips, animatie en games!

Verhalen vertellen

Bij Storyworld ontdek je de kunst van het verhalen vertellen van grote (inter)nationale makers op het gebied van strips, animatie en games. Wereldwijd weten deze verhalenvertellers miljoenen lezers, kijkers en gamers met hun creaties te betoveren. In Storyworld, het leukste én stoerste museum van Nederland, krijg je een kijkje achter de schermen bij het maakproces van deze beeldverhalen. Je leert alles over storytelling en waarom dat tegenwoordig zo belangrijk is. 

Van Asterix tot aan Horizon Zero Dawn

In de collectie vind je originele schetsen, storyboards, handgemaakte modellen, filmcellen en props van grote producties als Asterix, Kuifje, The Lion King, Batman en Horizon Zero Dawn. En je kunt in het museum ook zelf aan de slag. Met de interactieve installaties creëer je je eigen superheld, maak je je eigen stop-motion en programmeer je zelf een game!

Spotlight expositie: 50 jaar Franka van 2 maart tm 30 juni 2024

Franka is een van de populairste Nederlandse strips. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de roodharige en ondernemende hoofdrolspeelster haar eerste avontuur beleefde. Om dit te vieren, staat de Spotlightzaal van museum Storyworld in het teken van deze iconische stripheld. In de mini-expositie zijn belangrijke stappen uit het productieproces van Franka te zien en origineel werk van schrijver en tekenaar Henk Kuijpers.

Forum Groningen

Strip-, animatie en gamemuseum Storyworld is voor iedereen vanaf ongeveer 7 jaar oud en te bezoeken op de 6de verdieping van Forum Groningen, een spectaculair publieksgebouw middenin de historische Groninger binnenstad. In het Forum vind je naast Storyworld ook grote internationale exposities, vijf prachtige filmzalen, de stadsbibliotheek, een Smartlab, horeca en een dakterras met een fenomenaal uitzicht over Stad en Ommeland.

Let op: ticket is pas geldig na verzilveren vouchercode

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Verzilver vervolgens de vouchercode van het ANWB Ticket bij Storyworld voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om de codes te verzilveren: verzilveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je de vouchercode kunt verzilveren. Doe dit zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een gratis ticket aan te schaffen.
  • Je kunt het entreebewijs van Storyworld laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Honden zijn niet toegestaan, maar hulphonden zijn van harte welkom.
  • Storyworld is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Laat van te voren weten dat je komt, dan kunnen de medewerkers daar rekening mee houden en je toegang geven via de lift. Meer informatie over de toegankelijkheid vind je op de website van Forum Groningen.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Forum aan de Schoolstraat 16.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.