Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijksmuseum Amsterdam

Bestel tickets en ontvang een kortingsvoucher t.w.v. € 2,50

Geniet van al het moois van Rijksmuseum Amsterdam, de schatkamer van Nederland.

Ontdek het Rijksmuseum en laat je verrassen!

De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum vertelt het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis, van de Middeleeuwen tot nu. Ontdek de verhalen achter de bekende meesterwerken zoals het Melkmeisje van Vermeer, het Zelfportret van Van Gogh en natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt. Maar er zijn ook veel onbekende schatten te bewonderen in het museum. Bekijk bijvoorbeeld het bijzondere poppenhuis van Petronella Oortman, een rijke Amsterdamse dame. En ook het gebouw is een kunstwerk op zich!

Familie- en kinderactiviteiten

Het Rijksmuseum is een kasteelachtig gebouw met 8000 schatten; van een vliegtuig tot poppenhuis, de wereldberoemde Nachtwacht en honderden wapens en scheepsmodellen. Het museum zit vol spannende verhalen die je samen kunt ontdekken. Er is altijd wel iets te doen. Een familierondleiding met het hele gezin, zelf op pad met Wild Kijken of het digitale familiespel. Tijdens de (school)vakanties zijn er extra veel activiteiten. Echt om samen op ontdekkingsreis te gaan!

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen tot en met 18 jaar ontvangen gratis toegang tot Rijkmuseum Amsterdam, maar je dient hiervoor wel een 0,- ticket te bestellen.
  • Koop minimaal 2 (betaalde) tickets voor Rijksmuseum Amsterdam en krijg € 2,50 korting op je volgende bestelling bij ANWB Eropuit! Naast de ANWB Tickets ontvang je een ANWB Voucher waar de kortingscode op staat. De code is eenmalig te gebruiken. Je ontvangt maximaal 1 kortingscode per lidmaatschapsnummer. De kortingscode is geldig t/m 31-12-2024.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Met de Rijksmuseum app haal je alles uit je bezoek. Wil je meer weten over Rembrandt, de hoogtepunten van het museum of over het gebouw? Probeer dan een van de multimediatours via de app. Wil je niet de app downloaden en liever een multimediaspeler en hoofdtelefoon huren bij het Rijksmuseum? Dat kan ook, schaf dan naast je entreeticket een ticket voor een multimedia tour aan via de knop 'Bestel tickets' (€ 6,50). 
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Rijksmuseum Amsterdam. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • In de directe omgeving kun je betaald parkeren. Ook zijn er verschillende gehandicaptenparkeerplaatsen. Daarnaast is er onder het Museumplein een parkeergarage: Q-Park Museumplein, Van Baerlestraat 33b. Amsterdam kent verschillende P+R plekken aan de rand van de stad. Je parkeert er voordelig en reist vanaf daar met het openbaar vervoer naar het Rijksmuseum. P&R ArenA: metro naar Weesperplein en dan tram 7 (halte Spiegelgracht) of P&R Zeeburg: tram 26 naar Rietlandpark en dan tram 7 (halte Spiegelgracht).
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: de tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.