Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Museum of Comic Art

15% korting

De plek voor alle Nederlandse stripliefhebbers!

Museum of Comic Art

Kom naar het MoCA, het eerste Nederlandse stripmuseum dat volledig gewijd is aan alle aspecten van de Negende Kunst. Van de Little Nemo tot Robert Crumb, van Marten Toonder tot Dirk-Jan, ze zijn hier allemaal vinden. Gelegen in het hartje van Noordwijk aan Zee is het MoCA dé plek voor alle Nederlandse stripliefhebbers en een must-see locatie voor toeristen, die kennis willen maken met de wondere wereld van het stripverhaal. Originele tekeningen rechtstreeks van de tafel van de tekenaar laten zien hoe strips gemaakt worden en waarom ze over de hele wereld geliefd zijn. Sinds het ontstaan van de strip aan het eind van de negentiende eeuw hebben miljarden mensen het genre in hun hart gesloten. Als eerste in de kranten (waar het altijd, het eerste was, waar mensen naar keken), later in tijdschriften, losse comics, gebundeld in boeken en als complete grafische novelles.

Kinderen

Voor kinderen is er altijd een speurtocht waardoor er op speelse wijze kennis gemaakt kan worden met het stripverhaal. En wat dacht je van een foto maken in de selfie hoek met Asterix en Obelix of lekker in de leeshoek snuffelen tussen duizenden stripboeken. Er is zelfs een digitaal programma om een diagnose te laten stellen door de 'strip psycholoog' Sigmund én een mini bioscoop. Aan de wand in de bibliotheek is een overzicht van het ontstaan van het stripverhaal tot heden te zien. Kortom ook voor kinderen is een bezoek aan het MoCA een leerzame beleving.

Tentoonstellingen

Twee keer per jaar wordt er een nieuwe tentoonstelling gepresenteerd. Telkens met een aansprekend thema waarbij bijzondere originele, soms nooit eerder vertoonde, tekeningen van strippagina’s en covers te zien zijn. Volwassen bezoekers genieten van het jeugdsentiment en vertellen regelmatig weer eens stripverhalen te gaan lezen.

Tentoonstelling 'Krantenstrips, The First Influencers' (31 mei t/m 17 november 2024)

De strip zoals we die nu kennen begon aan het eind van de 19e eeuw in de Verenigde Staten. Het was meteen een succes en bleef meer dan honderd jaar het eerste wat mensen in hun krant lazen. In deze tentoonstelling laat het MoCa zien op welke manier strips, stripfiguren en hun makers niet alleen vermaak boden, maar ook reclame maakten, merchandise verkochten, trends introduceerden en de kijk van hun lezers op de wereld bepaalden. Kortom, hoe ze in feite de eerste influencers waren.

MoCA Comic Art Gallery & Shop

In de museumshop zijn naast stripalbums veel luxe items, zoals stripbeelden van bekende stripfiguren, te bewonderen. Het aanbod is divers en zeer de moeite waard voor liefhebbers van bijzondere items van hun striphelden. Er worden regelmatig signeersessies en wisselende verkoopexposities van originele tekeningen door bekende stripauteurs georganiseerd in de museumshop. Kortom, het MoCA is het leukste stripmuseum van Nederland!

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. 
  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Studenten en museum jaarkaarthouders kunnen met korting tickets kopen op de website van Museum of Comic Art. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee. 
  • Museum of Comic Art is alleen op de begane grond goed toegankelijk voor mensen met een (mobiliteits) beperking.
  • Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van gecertificeerde aangelijnde hulpdieren.
  • Parkeerterrein op 25 meter afstand aan het Jan Kroonsplein of op het Vomar parkeerterrein achter het MoCA.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.