Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Museum Gouda

Tot € 4,50 korting

Ontdek de schatkamer van het historische Gouda in Museum Gouda, leuk voor jong en oud!

Museum Gouda

Museum Gouda is het museum van de stad. Het huist in het voormalig Catharina Gasthuis, een 15e-eeuws pand in het oudste stukje van Gouda. De unieke collectie van Museum Gouda bestaat uit meer dan 40.000 objecten, zoals de 16e-eeuwse altaarstukken en schutterstukken uit de 17e eeuw. Bewonder ook het beroemde Gouds plateel (sieraardewerk)! In het Open Depot staan nog duizenden andere prachtige kunstwerken uit de rijke Goudse geschiedenis. 

Naast de vaste collectie vind je in Museum Gouda ook wisselende tentoonstellingen. Bekijk het aanbod van huidige tentoonstellingen hier.

Leuk voor kinderen

Ook voor jonge bezoekers is er voldoende te ontdekken in Museum Gouda. Ga mee met Mara op ontdekkingstocht: met een tablet verken je het museum, komen voorwerpen tot leven en maak je je eigen mini-museum. Heb je alle opdrachten uitgevoerd? Dan haal je bij de kassa een verrassing.

Dinsdag deal

Bezoek Museum Gouda met extra korting op een dinsdag! Kies in de kalender (bij de reguliere actie) een gewenste dinsdag uit en krijg € 4,50 korting op je tickets. Uitgezonderd de dinsdagen in de schoolvakanties. Klik hier voor meer uitjes met dinsdag deals.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang, maar je dient hiervoor wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Als je in het bezit bent van een van de volgende passen, ontvang je gratis toegang tot Museum Gouda: Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenloterij VIP-kaart, ICOM, Vereniging Rembrandt, Goudse Museumvrienden, Crabeth Club (Goud), Gouds Catharina Gilde, Partners Museum Gouda, Vrienden van de Sint-Jan, Firma van Drie. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum, uitgezonderd hulphonden.
  • Museum Gouda is deels toegankelijk voor mindervaliden. Er is geen lift, dus de bovenverdieping is alleen per trap te bereiken. 
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.