Naar artikel

MOCO, Modern Contemporary Museum

10% korting

Bekijk in het Moco Museum kunstwerken van internationale grootheden zoals Banksy, Warhol en Basquiat.

Van Banksy tot Warhol

Het Moco Museum in Amsterdam stelt een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst beschikbaar voor het grote publiek. Het museum heeft als missie om te vertegenwoordigen wat er op straat gebeurt en die stem te verdedigen. Zo zijn er in het Moco Museum werken van onder anderen Banksy en Warhol te bewonderen. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij.

Het MOCO Museum richt zich op de meest iconische namen in de internationale kunstwereld, binnen de verschillende kunststromingen. 

Op dit moment te zien in het MOCO Museum

 • Banksy: Laugh Now - originele kunstwerken uit privé collecties gemaakt door Banksy.
 • Moco Masters - Ontmoet iconen zoals Basquiat, Emin, Haring, Hirst, KAWS, Koons, Kusama, OSGEMEOS, Warhol en meer.
 • Studio Irma - Als we onszelf toestaan te laten leiden door compassie en empathie verbeteren we de wereld. Ontdek de eindeloze kracht van kunst in Reflecting Forward.
 • Yayoi Kusama - De werken “Night of Stars” en “Pumpkin” zijn te zien in een geheel getransformeerde ruimte.
 • JR - Als het om maatschappelijke verandering gaat, is JR er altijd als eerste bij. Deze Franse fotograaf, filmmaker en urban artivist is bekend geworden met zijn maatschappelijke projecten overal ter wereld.
 • Moco Garden – sculpturen van o.a. Marc Ange, Banksy, KAWS, Faile, Fidia Falascetti, Marcel Wanders, and WhIsBe.

THE KID: The Future Is Old

Vanaf 19 november 2021 kun je de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de internationale hedendaagse kunstenaar THE KID, bewonderen. De tentoonstelling The Future Is Old geeft bezoekers aan de hand van jeugdige, levensgrote portretten een voorstelling van een mooie toekomst. Echter onthullen de portretten een donkere kant van de realiteit. THE KID wil met zijn grensverleggende tentoonstelling, bezoekers kritisch laten kijken naar de huidige evolutie van de mens, om uiteindelijk meer mededogen en begrip in de wereld te brengen.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele uren voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 6 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
 • Het museum is vanwege de monumentale pand niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Alleen het souterrain is dat wel.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.
 • De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Q-Park onder het Museumplein, met de ingang tegenover Het Concertgebouw aan de westkant van het Museumplein. Klik hier voor de tarieven.
 • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Moco Museum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.