Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Marius van Dokkum Museum

Tot € 1,50 korting

Het Marius van Dokkum Museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw, de Snijkamer van de voormalige Universiteit van Harderwijk.

Marius van Dokkum Museum heeft de Bronzen award gewonnen voor leukste uitje van provincie Gelderland 2024!

Marius van Dokkum Museum

Een museum waar hardop gelachen wordt, waar wildvreemden met elkaar in gesprek raken voor een schilderij en waar kinderen net zo veel plezier aan kunst beleven als grote mensen.

De collectie van het Marius van Dokkum Museum wordt gevormd door schilderijen met een humoristische voorstelling, feitelijk hét handelsmerk van deze kunstenaar. In het Marius van Dokkum Museum kun je genieten van zijn vrolijke schilderijen, maar ook van prachtige stillevens, landschappen en portretten. In het Opa Jan Huisje zijn illustraties van Marius te zien. En sinds 2020 maakt hij ook beelden, die worden getoond in de kelder van het museum.

Wie geluk heeft, treft de kunstenaar zelf aan. Eén dag in de week schildert Marius van Dokkum op de atelierzolder, in zijn eigen museum. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • De tickets moeten geprint meegenomen worden.
  • Museumkaarthouders en personen die in het bezit zijn van de VriendenLoterij VIP kaart hebben gratis toegang tot het museum.
  • Het dichtstbijzijnde parkeerterrein is het Kloosterplein (niet op zaterdag tot 15.00 uur)
  • Het Marius van Dokkum Museum is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.