Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het Noordbrabants Museum

25% korting

Werken van Vincent van Gogh, Jan Sluijters, de familie Breugel, surrealistische topstukken én een brede selectie hedendaagse kunst vind je in Het Noordbrabants Museum.

Het Noordbrabants Museum

Kunst, geschiedenis en cultuur worden in sfeervolle 18de-eeuwse paleiszalen en moderne tentoonstellingsruimten van Het Noordbrabants Museum gepresenteerd. Het museum is gevestigd in het eeuwenoude centrum van 's-Hertogenbosch en ligt op steenworp afstand van gezellige restaurantjes, mooie boetieks en de fraaie Sint Jan.

Vaste en wisselende tentoonstellingen

Het Noordbrabants Museum vertelt het verhaal over het verleden en heden van Brabant. De vaste collectie bevat spraakmakende werken van meesters als Vincent van Gogh, Jan Sluijters en de familie Bruegel. Daarnaast vind je er een brede collectie hedendaags werk van Brabantse kunstenaars.

Voor meer inhoudelijke informatie over de tentoonstellingen, klik hier

Tip: download de audiotour op je telefoon via hnbm.uwmuseumgids.nl. De tour (met veel extra achtergrondinformatie) is tijdens én na je bezoek gratis te zien en beluisteren. 

Doe mee aan de Museum Game van Het Noordbrabants Museum en ontrafel het mysterie van de Hertog!

Interactieve escape game
Families met kinderen kunnen de museumgame, die nog het meest doet denken aan een escape room, elke eerste zondag van de maand en in de vakanties live spelen. Gewapend met een iPad los je puzzels op dwars door het museum en in een race tegen de klok. Tussendoor ontmoet je museummedewerkersdie tips kunnen geven en probeer je de hertog te vriend te houden. Deze interactieve augmented reality game is snel en spannend en stiekem ook nog leerzaam.

Kijk voor alle informatie op deze pagina.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. 
  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket met starttijd aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • In het bezit van een Museumkaart, Rembrandtkaart, Vriendenloterij VIP-KAART, Vrienden van Het Noordbrabants Museum, Vrienden van Design Museum Den Bosch, VIP-pas Het Noordbrabants Museum of een ICOM-card? Dan ontvang je gratis toegang tot Het Noordbrabants Museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke datum en tijd op de website van het museum.
  • Het Noordbrabants Museum is toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Door de liften zijn alle museumzalen toegankelijk per rolstoel, rollator of scootmobiel. 
  • Honden zijn niet toegestaan, maar hulphonden zijn van harte welkom.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Sint-Jan (Hekellaan) of parkeergarage Wolvenhoek. Er zijn in de buurt, onder meer op de Parade, gehandicaptenparkeerplaatsen. Let op: parkeren in de straten rondom het museum is alleen voor vergunninghouders. 
  • Liever met het ov? Het Noordbrabants Museum ligt op zo'n 10 minuten wandelen van het Centraal Station. Of neem bus 11 en stap uit bij de halte Zuidwal/Spinhuiswal, vanaf daar loop je in 5 minuten naar het museum. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.