Naar artikel

Frans Hals Museum

10% korting

Ontmoet oude, moderne en hedendaagse kunst in het Frans Hals Museum in Haarlem!

Ontmoet oude, moderne en hedendaagse kunst in Haarlem

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast werk van andere beroemde Haarlemse kunstenaars. Maar je ontdekt er ook een rijke verzameling kunst van 1880 tot nu, waaronder werk van Piet Mondriaan, Charley Toorop, en Rineke Dijkstra.

Te zien vanaf 22 september: Blik op Haarlem. Ruisdael – Berckheyde – Van Goyen. 

Met Blik op Haarlem verklaart het Frans Hals Museum de liefde aan Haarlem en het omringende landschap door de ogen van toonaangevende kunstenaars uit de 17de eeuw zoals Jacob van Ruisdael, Jan va Goyen en Gerrit Berckheyde en vele anderen.

De tentoonstelling toont de aantrekkingskracht die de stad Haarlem in de 17de eeuw al had - en nog altijd heeft. De bezoeker ziet hoe kunstenaars de stad zo gunstig mogelijk in beeld brachten, keurig aangeharkt en zonder vuil op straat. Eigenlijk een vroege vorm van citymarketing, een slim instrument om de stad te promoten. Na afloop zal de bezoeker van de tentoonstelling het museum uitlopen met een nieuwe blik op de oude stad. De tentoonstelling Blik op Haarlem. Ruisdael – Berckheyde – van Goyen is van 22 september 2023 tot en met 7 januari 2024 te zien in het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland in Haarlem. Klik hier voor meer informatie.

Ook te zien in het Frans Hals Museum

Tijdens je bezoek kun je ook gluren in het achttiende-eeuwse poppenhuis met wel 1000 kleine voorwerpjes, leuk voor jong en oud.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren.
  • Personen t/m 18 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het ticket is alleen geldig voor het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland
  • Ben je een kwartier eerder of later dan het geboekte tijdslot? Meld je dan bij de balie, dan kijken medewerkers met je mee naar de mogelijkheden.
  • Museumkaarthouders en overige kaarthouders (kijk voor alle gratis doelgroepen op de website van het Frans Hals Museum) ontvangen gratis toegang tot het Frans Hals Museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Het Frans Hals Museum is met een rolstoel voor het grootste deel te bezoeken, de zaal waarin het Poppenhuis wordt tentoongesteld is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.Huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Frans Hals Museum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.