Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Escher in Het Paleis

Tot 10% korting

Ontdek het werk van de wereldberoemde graficus Maurits Cornelis Escher in Escher in Het Paleis!

Escher in Het Paleis

In een schitterend stadspaleis aan het Lange Voorhout, vind je een unieke collectie prenten van M.C. Escher (1898-1972). Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd zijn bekendste werken te zien. Geniet van zijn vroege Italiaanse landschappen, zijn kenmerkende vlakvullingen, zijn onmogelijke gebouwen en zijn wereldberoemde metamorfoses.

In het museum staat Eschers ontwikkeling als kunstenaar centraal. Het vroege werk van Escher bestaat uit prille houtsneden van personen en weergaloze weergaven van natuur en landschappen, waarin hij zijn talent verkent. In zijn latere werk ontwikkelt hij zijn revolutionaire vlakvullingen, metamorfoses en optische illusies. Eeuwigheid en oneindigheid zijn een constante factor in zijn kunstwerken: zijn talloze vlakvullingen zijn daarvan het meest treffende bewijs. Je vindt ze op allerlei manieren terug in Het Paleis.

In de zaal met Op-art begin je aan jezelf te twijfelen: de kunstwerken lijken te bewegen… maar het is je eigen beweging die deze illusie creëert. In de meterslange lichtinstallatie van ZERO-kunstenaar Otto Piene is het net alsof je tussen de sterren loopt. Een ervaring om niet te vergeten!

Aanvullende ticket informatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Kinderen t/m 6 jaar gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. Voor kinderen t/m 6 jaar hoef je geen ticket aan te schaffen.
  • Heb je een Ooievaarspas, Rotterdampas, Dordtpas of een Icom-kaart ga dan langs de dagkassa. Op vertoon van je pas heb je gratis toegang.
  • Paleis Lange Voorhout is een monumentaal pand en beschikt daarom over beperkte faciliteiten voor mindervaliden. Neem contact met Escher in Het Paleis op als je met een rolstoel komt via info@escherinhetpaleis.nl of 070-4277730, dan zorgen ze dat de rolstoelplank klaar ligt bij de ingang. Er is geen invalidentoilet aanwezig.
  • Parkeren in de directe omgeving van Escher in Het Paleis is onder andere mogelijk in parkeergarage Museumkwartier.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.