Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum Utrecht is het oudste stedelijk museum van Nederland.

Het museum verrijkt je met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt.

Het Centraal Museum beschikt over de grootste collectie van Rietveld-objecten ter wereld, en kun je er het werk van de wereldberoemde Dick Bruna bekijken. Ook de collectie oude meesters, met werken van onder andere Jan van Scorel, Abraham Bloemaert en Hendrick ten Brugghen is zeer de moeite waard.

Naast het werk van al deze Utrechtse iconen biedt het Centraal Museum een overzicht van 2.000 jaar turbulente geschiedenis, en staat ook het ‘heden’ centraal met actuele mode, vormgeving en beeldende kunst.

Een bijzonder deel van het Centraal Museum is het Atelier van Dick Bruna, 's lands bekendste illustrator en grafisch ontwerper.Hier krijg je het gevoel even heel dicht bij Dick Bruna als kunstenaar en als persoon te zijn. Je ziet hier de plek waar hij tekende en teksten schreef op de typemachine, en waar hij uitgevers, Japanse fans, studenten en pers aan zijn tafel ontving.