Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Anton Pieck Museum

Tot € 1,05 korting

Een zo compleet mogelijk en gevarieerd overzicht van de werken van Anton Pieck .

Anton Pieck, wie kent hem niet. Als je zegt: Anton Piecksfeer, dan weet iedereen wat je bedoelt. Nostalgie, oud Hollands, een beetje kneuterigheid en de Efteling. Maar wie was Anton Pieck?

Ontdek in het Anton Pieckmuseum de verrassende veelzijdigheid van Anton Pieck, de meest all-round kunstenaar die Nederland kent. Olieverven, tekeningen, aquarellen, etsen, houtsneden, litho’s, boekillustraties, kalenderplaten, geboortekaartjes, reisimpressies en ontwerpen van de Efteling zijn te bewonderen in het unieke museum over Anton Pieck in Hanzestad Hattem.

Uniek talent

Anton Pieck (1895–1987) groeit op in de tijd dat de fotocamera nog een bijzonderheid is en er nog koetsen door de straten rijden. Vanaf zijn 11e jaar legt Pieck de ziel van de wereld om hem heen vast in zijn schetsboek. 

Naast tekenen schildert, etst, illustreert en ontwerpt hij voor zichzelf en voor diverse opdrachtgevers. Anton Pieck kan zich sterk inleven in het karakter van de mensen en voorwerpen die hij vastlegt. Via doorleefde gebouwen en toegewijde personen vertellen zijn werken het verhaal dat iedereen herkent en waarom men van zijn tijdloze voorstellingen houdt.

Met medewerking van particulieren is er dit jaar in een van de zalen een eenmalige tentoonstelling met de olieverfschilderijen van Anton Pieck. Die moet je gezien hebben.

Efteling, kalenderplaten & grafisch werk

Maak kennis met zijn wereldberoemde kalenderplaten, etsen, illustraties, reistekeningen, houtsneden. Zie ook de ontwerpen voor de wolf en de 7 geitjes, één van de sprookjes die hij tekende voor het Sprookjesbos van de Efteling. Als je alles hebt gezien kun je in de huid van het slimste geitje kruipen en een grappige selfie maken.

Ben je ouder dan 2 en jonger dan100?

In het museum is ook een expositie van de hilarische tekeningen die Marius van Dokkum voor zijn kinderboeken “Opa Jan” heeft gemaakt.  Opa Jan is een chaotisch en heeft héél veel huisdieren. Hij doet alles een beetje anders.

Als Anton Pieck en Marius van Dokkum jou hebben geïnspireerd mag jij in het Atelier, met handige tips en tricks, laten zien dat je een (verborgen) talent bent.  

Aanvullende ticketinformatie

  • Je hebt met dit ticket direct toegang tot het museum. Meld je aan de kassa met het ticket. Je hoeft geen reservering te plaatsen.
  • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang, hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • 65+ en CJP kaarthouders kunnen voor een lagere prijs tickets kopen via de website van Anton Pieck Museum.
  • De tickets moeten geprint worden meegenomen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Anton Pieck Museum. 
  • Het museum is toegankelijk voor mindervaliden. 
  • In het museum zijn huisdieren niet toegestaan. 
  • Kom je met de auto? Dan raden we aan bij de Haven of op parkeerterrein “De Bleek” gratis te parkeren. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB winkels.