Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Anton Pieck Museum

Tot € 1,05 korting

Een zo compleet mogelijk en gevarieerd overzicht van de werken van Anton Pieck .

Anton Pieck Museum

Ontdek de veelzijdigheid van Anton Pieck, de meest veelzijdige kunstenaar van Nederland. Olieverven, tekeningen, aquarellen, etsen, houtsneden, litho’s, boekillustraties, kalenderplaten, geboortekaartjes, reisimpressies en ontwerptekeningen voor de Efteling zijn allemaal te bewonderen in het unieke museum over Anton Pieck.

De Passie van Pieck

In deze expositie kan je zien oe Pieck vanaf 10-jarige leeftijd imponeerde met zijn aquarellen en tekeneningen en hoe hij zich tot zijn 92e ontwikkelde tot een van de meest veelzijdige kunstenaars van Nederland.

Tekenen kun je leren

Een tentoonstelling en tekenles in één. Dat beoogt het Anton Pieck Museum met ‘Het Atelier’; een vernieuwend concept van een tentoonstelling en een werkplaats in één. Een tentoonstelling van werken van een hedendaagse, bekende en professionele illustrator in combinatie met laagdrempelige tekenopdrachten om het durven tekenen te stimuleren. De illustrator van deze expositie, Jenny Bakker, is ook de tekenleerkracht en inspirator. Via filmpjes, sjablonen en voorbeelden kan je zelf ontdekken dat het vooroordeel “Ik kan niet tekenen” onterecht is.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je hebt met dit ticket direct toegang tot het museum. Meld je aan de kassa met het ticket. Je hoeft geen reservering te plaatsen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Anton Pieck Museum. 
  • Het museum is toegankelijk voor mindervaliden. 
  • In het museum zijn huisdieren niet toegestaan. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB winkels.