Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Diamant Museum Amsterdam

€ 1,50 korting

Van ruwe steen naar sprankelend juweel in het Diamant Museum Amsterdam.

Van ruwe steen naar diamant

Het Diamant Museum neemt je mee op een reis die 3 miljard jaar geleden begon, 200 kilometer onder het aardoppervlak, en eindigt bij een mooi sieraad. Je gaat terug in de tijd en leert hoe de diamanten geologisch werden gevormd in hun uiteindelijke vorm. Dring door tot in een koolstofatoom, ontmoet de specialisten die een ruwe steen omvormen tot een sprankelend juweel en aanschouw talloze beroemde schitterende diamanten. Ontdenk daarnaast de geschiedenis van Amsterdams als de 'City of Diamonds’.

Kinderen

Ook voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er genoeg te beleven! Een hele speciale speurtocht mag hier natuurlijk niet ontbreken. Bij deze speurtocht moet je goed zoeken naar aanwijzingen. Elke aanwijzing geeft je een letter. Samen vormen al die letters een woord. Na het voltooien van de speurtocht krijg je een leuk cadeautje in de Museumwinkel!

Pracht en praal

Het Diamant Museum biedt niet alleen een historisch overzicht. Het heeft ook een prachtige historische collectie met oude wapens en replica’s van tiara's, juwelen, kronen. Benieuwd hoe koninklijk jij eruit kunt zien? Laat je dan kronen met de Crown Yourself app. Daarnaast is er een unieke permanente collectie met beroemde stukken, zoals de glas-diamant Katana, de kleinste diamant ooit geslepen, en de diamant Ape Skull. Deze schedel bevat 17.000 briljante diamanten en is geïnspireerd op de met diamanten ingelegde menselijke schedel van Damien Hirst.

Nieuw: The Diamond Heist

De deur opent en je loopt een donkere kamer in. Aan de andere kant van de kamer zie je de grootste diamant die je ooit hebt gezien. De lasers gaan aan en de kamer wordt gevuld met rook. Jouw missie? De diamant stelen... Bezoek nu het Diamant Museum Amsterdam en beleef een diamantroof in een escaperoom achtige setting. Manoeuvreer met acrobatische bewegingen langs de laser stralen en probeer bij de diamant te komen. Raak je een laserstraal dan gaat er een alarm af! Durf jij het aan?

Aanvullende ticketinformatie

  • Met je ANWB ticket(s) heb je direct toegang tot Diamant Museum Amsterdam. Je hoeft geen reservering te maken.
  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Je dient wel een € 0,- ticket aan te schaffen.
  • Studententickets op vertoon van studenten id.
  • Let op: Neem de tickets geprint mee.
  • De speurtocht is bij te boeken op de site van het Diamant Museum Amsterdam.
  • Ben je in het bezit van een Museumkaart, I Amsterdam City Kaart, Amsterdam Pass of Holland Pass? Dan ontvang je gratis toegang tot Diamant Museum Amsterdam. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Het museum is gevestigd in een monumentaal pand waardoor het niet geschikt is om met een rolstoel te bezoeken. Wel is er een lift die alleen samen met een medewerker gebruikt kan worden. Indien je hier gebruik van wilt maken, dien je dit op voorhand te laten weten aan het museum.
  • Huisdieren, alsook geleide honden, zijn niet toegestaan. Het is echter wel mogelijk om vooraf assistentie te vragen. 
  • Diamant Museum Amsterdam heeft geen eigen parkeergelegenheid. Parkeren kan in de parkeergarage tegenover het Concertgebouw (Q-Park Museumplein). Vanaf hier is het ongeveer vijf minuten lopen naar Diamant Museum Amsterdam.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.