Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De leukste rondvaarten

Het kan soms zo ontspannend zijn om op het water te zijn. Een heerlijke rondvaart of een iets stoerdere boottocht. Wij hebben de leukste uitjes op het water, zonder nat te worden!

Blue Boat Rondvaart

De rondvaart van Blue Boat City Canal Cruise neemt je mee over de grachten van Amsterdam, die benoemd zijn tot UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de 75 minuten durende tocht, vaar je langs alle bekende en bijzondere plekken. Benieuwd hoe de stad er in de avond uitziet? Kies dan voor de Evening Cruise, met een drankje.


Bootexcursie Rotterdam Kinderdijk

Varend over de Nieuwe Maas geniet je van de beroemde skyline van Rotterdam. Via de Nieuwe Maas en de Lek vaar je naar Kinderdijk. De 19 molens van Kinderdijk zijn uitgeroepen tot cultureel erfgoed.


Dagje Volendam

Vaar binnen 30 minuten van Volendam naar Marken. Daar aangekomen geniet je van een heerlijke lunch. Zodra je weer terug in Volendam komt, maak je nog een foto in traditioneel kostuum als herinnering aan je bezoek.


Driemasterzeilen met Hollands Glorie

Ga een hele dag varen over het IJsselmeer, met een zeilschip uit 1886. Geniet op het ruime dek of help de bemanning met hijsen van de zeilen. Je hebt de keuze uit twee routes: Vanuit Muiden naar het IJsselmeer, langs Muiderberg, IJburg en Durgerdam. Of van Muiden richting Volendam.

Rederij Lovers

Word verleid door de schoonheid van de Amsterdamse grachten. In een comfortabele rondvaartboot, ontdek je onder meer de Amstel, de Magere Brug en het wereldberoemde Anne Frank huis. En vanaf het water zal je merken dat de Westerkerk nóg fotogenieker is.


Varen door de Biesbosch

Bewonder twee uur lang de unieke natuur van de Biesbosch. In dit wetland leven grote groepen vogels. Onderweg vertelt de schipper over wat je te zien krijgt terwijl je vanaf de bar een lekker drankje neemt.


Haarlem vanaf het water

Ook Haarlem leent zich bij uitstek om ontdekt te worden vanaf het water. Vaar in 50 minuten langs diverse bezienswaardigheden. Je kan er ook voor kiezen om onderweg op- en af te stappen zodat je de stad in jouw eigen tempo bezichtigen kan.


Amersfoort met de boot

Een andere stad die fotogeniek vanaf het water is, is Amersfoort. Stap in een bootje en vaar over de idyllische Heilgenbergerbeek en door de binnenstad. Ontdek het zelf en kies uit één van de vier routes.


Varen over de Kagerplassen

Vaar mee over de Kagerplassen. De Kagerplassen staan bekend om de vele kleine eilanden. Tijdens deze rondvaart zal er bij het eiland worden aangemeerd om dit te ontdekken.


Ook leuk: