Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Noord-Holland tekent voor verkeersveiligheid

Op 17 juni 2021 tekenden de Noord-Hollandse gemeenten (met uitzondering van het gebied van de Vervoerregio Amsterdam) en de provincie Noord-Holland de ‘intentieverklaring verkeersveiligheid’. Hiermee spreken de verschillende partijen zich uit om de verkeersveiligheid in de regio te vergroten.

Het verbeteren van de verkeersveiligheid heeft topprioriteit in Noord-Holland. “Onze missie in Noord-Holland is nul verkeersslachtoffers in 2050”, aldus gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid, Jeroen Olthof. “Niet elk verkeersongeval is te voorkomen, maar elk slachtoffer is er wel één te veel.” 

Met de intentieverklaring spreken de overheden af binnen de regio samen op te trekken om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. 

Intensieve samenwerking 

De samenwerkende partijen gaan meer gebruikmaken van data over de infrastructuur, ongevallen en verkeersgedrag om doelgerichter maatregelen te treffen. Daarbij gaat het niet alleen om infrastructurele maatregelen, maar ook om verkeerseductie, voorlichting, slimme technologie en gerichtere verkeershandhaving. Daarom wordt intensiever samengewerkt met de politie, het Openbaar Ministerie en partijen als de ANWB, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.

Sinds vorig jaar nemen drie Bondsraadsleden en een consul van de ANWB deel aan regionale overleggen, waarmee zij bijdragen aan het maken van uitvoeringsplannen om de grootste verkeersveiligheidsrisico’s in hun regio aan te pakken. 

Bron: Provincie Noord-Holland