Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijlessen in Leeuwarden

Volg autorijles op jouw manier

Als je rijlessen wilt volgen op een manier die bij jou past, volg dan rijlessen bij de ANWB Rijschool in Leeuwarden. Voor de rijlessen maken we gebruik van de unieke ANWB lesmethode. Onze ervaren rijcoaches helpen je zorgeloos op weg.

Tijdelijke leerlingstop

Vanaf 1 Juli hebben wij een leerlingenstop bij de ANWB rijschool in Leeuwarden. Na deze datum kunnen wij tijdelijk geen nieuwe leerlingen meer aannemen. Het is nog niet bekend voor hoe lang deze leerlingstop gaat duren maar wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk weer ANWB rijlessen in Leeuwarden aan te bieden.

Wachtlijst

Wanneer jij je na 1 Juli online inschrijft voor een rijopleiding dan word je automatisch op onze wachtlijst geplaatst. Zodra wij weer lessen in Leeuwarden aanbieden dan brengen wij jou hier meteen van op de hoogte! Je aanmelding is uiteraard volledig vrijblijvend.


De proefles

Je begint altijd met een proefles bij de ANWB. Tijdens deze les ga je met een rijinstructeur op pad en krijg je een persoonlijk lesadvies. Na de auto rijles weet je direct hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt voordat je rijexamen kunt gaan doen. Ook erg handig als je ongeveer de kosten wilt inschatten. Je mag hiermee beginnen als je 16,5 jaar of ouder bent.

Weten waar je aan toe bent

Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van een praktijkinstructieboek. Dit helpt jou om nog meer kennis op te doen van de situaties die je in de praktijk kunt tegenkomen. Bovendien voldoet dit praktijkboek aan de vereisten die er gelden vanuit het CBR. Elke les worden er lesdoelen opgesteld en deze worden aan het einde van de les geëvalueerd. Verder krijg je na elke les ook wat huiswerk mee voor de volgende rijles.

Wat is de inhoud van een les?

Een standaard autorijles duurt 60 minuten, maar om sneller klaar te zijn voor het rijexamen kun je ook kiezen voor rijlessen van 120 minuten. De instructeurs nemen je mee naar verkeersknooppunten zoals Europaplein, de Voorstreek, de Tuinen, het Oostergoplein en het Zuiderplein. Een goede voorbereiding voor het uiteindelijke rijexamen! 

Proefles aanvragen

Tijdens de proefles wordt je rijvaardigheid vastgesteld en ontvang je een persoonlijk lesadvies. De proefles kost 35,- euro. Kom je daarna bij ons lessen dan is de proefles GRATIS!

De ervaringen van andere leerlingen bij de ANWB Rijschool in Leeuwarden:

Marije, leerling bij ANWB Rijscholen:

"Heel erg goed. Er wordt goed naar je geluisterd en wat persoonlijk goed bij je past daar wordt een pakket bij samen gesteld."

Monique Stam:

"Ik heb op een hele snelle en prettige manier mijn rijbewijs gehaald. Met een hele fijne instructeur!"