Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Haal je C1 rijbewijs in Eibergen

Wil jij de weg op in je eigen camper? Haal dan snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs bij de ANWB Rijschool in Eibergen. Bij ons haal je jouw rijbewijs al in twee dagen en ga je goed voorbereid de weg op. Met een persoonlijk lesadvies en ervaren instructeurs begeleiden we jou op weg naar het behalen van je camperrijbewijs.

10% korting voor ANWB-leden

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze camper rijlessen. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs. 
 

Haal in 2 dagen het rijbewijs voor de camper

Het vrijheidsgevoel dat je met een camper ervaart is geweldig. Je steekt de sleutel in het contact en je reis kan beginnen of juist doorgaan naar de volgende bestemming. De ideale methode om in eigen tempo je reis te bepalen! Bij de ANWB rijschool in Eibergen staan onze ervaren instructeurs klaar om jou te begeleiden op weg naar het snel en gemakkelijk behalen van je camper rijbewijs.

Inhoud basispakket C1

Het traject van de camperopleiding is opgedeeld in verschillende onderdelen. Het volgende kun je verwachten:

 • Theorie als voorbereiding op het theorie-examen (zelfstudie)
 • Theorie-examen RVM1-C1: Rijbewijs en Vakbekwaamheid
 • 8 uur praktijklessen
 • CBR-examen
 • Camper rijbewijs in ontvangst nemen

Praktijklessen

De praktijklessen worden verspreid over twee dagen of in overleg met de rijschool over meerdere dagen uitgesmeerd. Aansluitend wordt het praktijkexamen gepland. De praktijklessen worden gevolgd in een lichte vrachtwagen. Welke onderdelen komen aanbod tijdens de praktijklessen:

 • Voertuigcontrole
 • Controle van het kentekenbewijs
 • Bijzondere verrichtingen

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een camper?

In Nederland is een rijbewijs C1 verplicht voor campers die tussen de 3500 en 7500 kg wegen. Is je camper lichter dan 3500 kg? Dan mag je met je autorijbewijs B gewoon de weg op. Is het voertuig zwaarder? Dan is het verplicht om je camperrijbewijs te halen. Let op! Hierbij geldt dat het gewicht van de camper en het laadvermogen wordt gerekend dat op het kentekenbewijs staat.

Praktijkvoorbeeld

Wanneer op het kentekenbewijs staat dat het voertuig 3100 kg weegt en het laadvermogen 400 kg is, mag je in theorie met het rijbewijs B de weg op. Houd er rekening mee, dat de camper dan nog niet vakantie klaar is. De zitplaatsen, de extra belading zoals: fietsen, inventaris en watertank zijn hierin niet meegerekend. Wat vaak resulteert in een overschrijding van het maximale gewicht: 3500 kg. Velen rijden onbewust met een te zware camper, waarvoor een flinke boete staat.

Mocht dit het geval zijn, dan moet het kentekenbewijs worden aangepast en is het C1 rijbewijs nodig om met de camper de weg op te gaan. Gelukkig hoeft dit niet lang te duren en kun je bij de ANWB Rijopleiding jouw C1 rijbewijs in Eibergen al binnen twee dagen halen!

Start je camperrijopleiding

Dus wil jij je camperrijbewijs halen? Meld je dan direct aan voor een C1 rijopleiding. Ben je ANWB-lid? Houd je lidmaatschapsnummer bij de hand, dan krijg je 10 % korting op jouw camper rijlessen. Vraag bij de Rijschool naar de mogelijkheden voor een proefles.

 

Prijzen C1 rijbewijs

De kosten voor het camperrijbewijs kunnen per persoon verschillen en zijn met name afhankelijk van de snelheid waarmee je de nieuwe vaardigheden aanleert. Onze camperopleiding speelt hierop in en biedt alles dat nodig is om goed voorbereid je examen in te gaan voor de prijs van € 1.535,-. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het C1 rijbewijspakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Zelfstudie theorie met studieboeken en online oefenmateriaal
 • Theorie-examen RVM1-C1: Rijbewijs en Vakbekwaamheid
 • Praktijklessen onder begeleiding van een ervaren instructeur
 • Praktijkexamen C1 rijbewijs
Proefles 120 min€139,-

Losse rijles

€ 117,50

Complete opleiding

€ 1.535,-

 *Tarieven incl. BTW | Informeer bij de rijschool naar het uurtarief.

Tarief examens:

Praktijkexamen€ 496,25
Theorie-examen€ 102,-