Naar artikel

Cyber APK

Jouw apparaten goed beschermd tegen cybercriminaliteit

Hoeveel uur spendeer jij per dag, week of maand achter jouw computer of laptop? Om te zoeken naar een nieuwe auto, leuke vakantie of andere benodigdheden? Waarschijnlijk vaker dan je denkt. Het is van belang jouw apparaten goed te beschermen tegen cybercrime. In 2021 waren 2,5 miljoen mensen (naar eigen zeggen) slachtoffer van cybercrime. Voordat je het weet klik je op een verkeerde link en wordt jouw computer gehackt. Voorkomen is niet altijd mogelijk, maar je kunt wél maatregelen treffen om de kans hierop te minimaliseren. Met de Cyber APK wordt jouw apparaat gecheckt op 15 punten door een IT-specialist. Bescherm jezelf tegen cybercriminaliteit.

Cyber APK

Voor de Cyber APK werken we samen met onze deskundige partner Studentaanhuis. De Cyber APK van Studentaanhuis is speciaal voor ANWB ontwikkeld ter beveiliging tegen cybercrime. Het is een uitgebreide check door IT-specialisten en is beschikbaar voor laptops en computers. Iedereen kan gebruik maken van deze dienst. ANWB-leden ontvangen wel € 5,- ledenvoordeel.


Zorg voor een veilig apparaat

Net als met je auto is het goed om regelmatig te checken of alles nog in orde is met je laptop/computer. De Cyber APK is een betrouwbare check, waarbij je ook persoonlijke adviezen en tips krijgt. Zo zorg je dat je apparaat goed en volledig beschermd is tegen cybercrime en kun jij veilig en met plezier online.

Check op 15 punten

Je computer of laptop wordt op 15 belangrijke punten gecontroleerd op veiligheid. Zo kijkt de IT-specialist of je:

  • Besturingssysteem up-to-date is;
  • Wachtwoorden goed gebruikt;
  • Gebruik maakt van een virusscanner;
  • Browser veilig en up-to-date is;
  • Gebruik maakt van tweestapsverificatie;
  • Back-ups maakt van je bestanden.

Problemen voorkomen

Het doel van de Cyber APK is om problemen voor te zijn. Een veilige computer draagt daaraan bij, maar het kan niet alles voorkomen. Let daarom zelf goed op dat je niet op verkeerde linkjes klikt. Bekijk onze tips tegen cybercrime.

APK uitvoeren

Voor € 54,95 wordt je laptop/computer uitvoerig uitgebreid gecheckt (€ 49,95 voor ANWB-leden) door één van de 1.000 IT-specialisten. De APK wordt meestal thuis uitgevoerd, maar op afstand uitvoeren is ook mogelijk. 

De Cyber APK kun je aanvragen via de site van onze partner Studentaanhuis.