Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

15-daagse rondreis Alpen & Roussillon - Berghut en strandstoel

Eerst een week lekker actief in Val Cenis, in de gezonde berglucht van Franse Alpen. En dan op naar je 5-sterrencamping in Argelès-sur-Mer, tussen berg en zee in het zonnige Zuid-Frankrijk. 

Jouw reis

Combineer een weekje actief eropuit in de gezonde berglucht van de Alpen met het zonovergoten buitenleven aan de Middellandse Zee. 

Val Cenis, een pittoresk Alpendorp, niet ontsierd door veel hoogbouw, is een heerlijke uitvalsbasis voor talloze buitenactiviteiten. Een aantal activiteiten is inbegrepen en daarnaast kun je natuurlijk ook de skilift naar de eeuwige sneeuw nemen of spectaculair gaan raften over een gevarieerd parcours. Diverse mooie bergdorpen zoals Aussois zijn prima te bereiken. Trek in een échte pizza? Met een half uurtje ben je al in Italië! 

Na alle actie is het lekker uitrusten aan de Méditerranée, waar ook in het achterland veel te beleven is. Van de wijngaarden van de Banyuls tot het gezellige stadje Collioure. Bovendien zit je zo in Spanje. Middeleeuws Girona is echt een aanrader om te bezoeken. Of bezoek je het schilderachtige Cadaqués, het vissersdorpje met het museumhuis van Salvador Dalí? 

Je verblijft in...
Dit tweeluik start in het outdoorparadijs Val Cenis, waar je verblijft de eerste week verblijft in een appartement aan de voet van de bergliften.

De tweede week overnacht je in de Roussillon, op een prachtige vijfsterrencamping met een enorm zwembad met glijbanen, Nederlandstalig personeel en tal van activiteiten. ’s Avonds zijn er prachtige shows en een ligging die uitnodigt om zowel de charmes van Zuid-Frankrijk als die van Spanje te ontdekken. 

Je verblijft in bovengenoemde accommodaties op basis van logies.

Verlengen
Je kunt deze rondreis niet verlengen.

Bijzondere ervaringen
• overnachting in een echte berghut tussen de Alpentoppen
• op zoek naar bergmarmotten
• een dagje Italië en/of een dagje Barcelona
• genieten aan la plage
• leuke mediterrane marktjes