Leukste wandelroute door Krakau

Of je nu rond de Rynek blijft slenteren of gaat flaneren langs de rivier de Wisla. Krakau leent zich uitstekend voor een mooie stadswandeling. Hier vind je onze favoriete route om kennis te maken met Krakau.

Krakau leren kennen: van de Florianuspoort naar de Wavel

Deze route start bij de Florianuspoort, waar de monarchen ooit de stad in trokken. Volg de Florianussteeg naar de Rynek, een enorm marktplein van 200 x 200 meter. Hier heerst tot in de kleine uurtjes een bijna zuidelijke bedrijvigheid. Alle stijlen van de afgelopen duizend jaar zijn er op overzichtelijke wijze verenigd: naast gotische burgerhuizen staan elegante renaissancepaleizen en weelderige barok gaat over in de speelse art deco. Bewonder in de Mariakerk het hoogaltaar van de hand van Veit Stoβ; de Lakenhal midden op het plein nodigt uit om te gaan winkelen.

Ga vervolgens de levendige ulica Grodzka in. Je passeert Pavillon Wyspianski met de toeristeninformatie, de Petrus en Pauluskerk en de Andreaskerk en komt uit bij de Wawelburcht, die aan de bloeitijd van Krakau herinnert: vanuit deze burcht heersten de monarchen van Polen meer dan 500 jaar; ze werden bijgezet in de kathedraal. De renaissancistische binnenhof, de wandtapijten en schilderijen, de cassetteplafonds met de uit hout gesneden koppen - een schatkamer waar je uren je ogen uit kunt kijken. De wandeling eindigt bij het café hoog boven op het Wawelplateau.

Deze route is afkomstig uit de ANWB Extra Reisgids Krakau. Meer te weten komen over Krakau?
Bestel de ANWB Extra Reisgids Krakau

Een stedentrip naar Krakau boeken

Wil je Krakau met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Krakau

Speciaal voor jou geselecteerd