Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaars ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2023

11-01-2023

De winnaars van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2023 zijn woensdag 11 januari in de Jaarbeurs Utrecht bekend gemaakt. Van de 60 genomineerde campings vielen er zes campings in de prijzen. Ruim 18.000 kampeerders hebben een stem uitgebracht op de camping die zij het meest waarderen in één van de drie geselecteerde categorieën.

De winnaars van de titel ANWB Camping van het jaar 2023 zijn: 

De fijnste familiecamping aan zee
Deze campings liggen op maximaal 500 meter van de zee. Ze hebben minimaal 4,5 ANWB-sterren, een restaurant, speelgelegenheid en animatie voor kinderen en er zijn vakantieverblijven te huur.

  • Nederland: Comfortcamping Scheldeoord in Baarland, Zeeland
  • Over de grens:  Camping & Resort Sangulí Salou in Salou, Costa Dora (Spanje)

De beste kleine camping
De campings in deze categorie liggen vaak in de natuur, hebben ruime staanplaatsen, minder dan 60 plekken en minimaal vier ANWB-sterren. Faciliteiten en activiteiten zijn vaak beperkt of niet aanwezig; kampeerders komen vooral voor de rust.

  • Nederland: Camping De Nesse in Limmen, Noord-Holland
  • Over de grens: Camping La Magaudie, Chartrier-Ferrières (Frankrijk) 

De meest bijzondere huuraccommodatie
Een verblijf huren op de camping wordt steeds populairder. Campings spelen daar op in met steeds fraaiere huuraccommodaties.

  • Nederland: Wikkelhouse op Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze, Overijssel 
  • Over de grens: Tipi Lodge op Lago Idro Glamping Boutique, Anfo (Italië)

De ANWB-verkiezing heeft vanaf dit jaar een nieuwe aanpak met een vak- en een publieksjury. Een internationale vakjury selecteert campings in drie verschillende categorieën in binnen-en buitenland. ANWB-leden brachten massaal hun stem uit op één van de 60 genomineerde campings die zij het meest waarderen. De campings, in drie categorieën, zijn beoordeeld op verschillende aspecten zoals Service, Gastvrijheid en Prijs-kwaliteitverhouding. De huuraccomodaties zijn beoordeeld op originaliteit.

Al sinds 1987 organiseert de ANWB de Camping van het Jaar verkiezing. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de KampeerKampioen. Ieder jaar worden de categorieën aangepast. Met de verkiezing wil de ANWB haar leden inspireren en informeren over de mooiste kampeerterreinen in binnen- en buitenland.