Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Groningen

2019

Sytse van der Wal (bondsraadslid ANWB) overhandigde donderdag 14 november in Grootegast de 10e cheque van het ANWB Fonds aan Stichting Dörpstuun Grootegast.

Op de voorgrond vlnr: Tweede van links (wethouder gemeente Westerkwartier) Elly Pastoor, Sytse van der Wal (bonraadslid), Ciska Bos (voorzitter Stichting Dorpstuun) en er naast Jaap Tamminga (1 van de gebruikers van de tuin)

Dörpstuun Grootegast

De Dörpstuun Grootegast wordt een groene ontmoetingsplaats waar een bloemen-, pluk-, beleef,- leer-, school-, moes-, volks-, vlinder-, bijen- en beweegtuin samenkomen. Groen wordt ingezet als middel om de leefbaarheid en sociale samenhang in Grootegast te versterken. De plek om mensen te ontmoeten. De plek waar mensen meer kunnen leren over fruit, groente en planten. En de plek waar kinderen en moestuinliefhebbers de gelegenheid krijgen om gezonde groenten te verbouwen. Dit alles draagt bij aan een verbetering van de algehele gezondheid in het dorp. 

De locatie voor de Dörpstuun Grootegast is de grond rondom het woonzorgcentrum Het Hooge Heem. De Dörpstuun Grootegast kan met deze locatie er extra voor zorgen dat jong en oud samengebracht worden.

ANWB bijdrage gevraagd voor

De aanleg van de Dörpstuun.