Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB AutoMaatje Toolkit

Teksten, beeld en promotiemateriaal

De lokale organisatie is de kracht van ANWB AutoMaatje; buurtgenoten die buurtgenoten vervoeren. Bedankt dat je ANWB AutoMaatje omarmt en implementeert binnen je gemeente.

Op deze pagina stellen we tips en communicatiemateriaal beschikbaar om jou te helpen ANWB AutoMaatje lokaal onder de aandacht te brengen bij de doelgroep en bij intermediairs zoals een bibliotheek, ouderenorganisaties en de media. 

We vinden het interessant te weten hoe je gebruik hebt gemaakt van deze toolkit, of je hier succes mee hebt gehad en wat je eventueel nog mist. Zou je het met ons willen delen en mailen naar: automaatje@anwb.nl.
Alvast bedankt! 

Communicatieplan

Misschien heb je al een communicatieplan waarin je hebt opgenomen hoe je potentiële deelnemers en vrijwilligers voor ANWB AutoMaatje werft, maar ben je nog op zoek naar nieuwe ideeën? Wellicht wil je nog een plan opstellen? Dan tref je hierbij een voorbeeld aan. 

Communicatieplan (pdf)

Beeldmateriaal

Hieronder vind je een aantal beelden die je ter promotie van ANWB AutoMaatje mag gebruiken. Stuur er bijvoorbeeld eentje mee met een persbericht of deel ‘m via je eigen social media kanalen. Je kunt natuurlijk ook beelden van eigen deelnemers en vrijwilligers gebruiken.

Wil je gebruik maken van één van de onderstaande foto's of een andere foto uit de betreffende serie, mail ons dan via automaatje@anwb.nl

Teksten sociale kanalen

We hebben een aantal posts, stories en bijschriften die je kunt gebruiken om ANWB AutoMaatje ook online te promoten. Bij de stories op Instagram kun je altijd #anwbautomaatje en #anwb plaatsen.

Voorbeeldteksten sociale kanalen (pdf)

Promotiebericht / Advertentie

Onderstaande uiting is geschikt als (gratis) advertentie / promotiebericht in een krant. Maar je kunt ‘m ook inzetten voor de website of nieuwsbrief van je organisatie of die van een lokale ouderenorganisatie, vereniging of wooninstelling.

Promotiebericht/advertentie (pdf)

Persbericht

Heb je goede relaties bij de lokale/regionale media? Deel dan gerust één van onderstaande persberichten met de redactie. In het persbericht wordt uitgelicht wat het doel is van ANWB AutoMaatje en roepen we inwoners op om zich aan te melden als deelnemer of vrijwilliger.

Voorbeeld persbericht ANWB AutoMaatje (pdf)

Nieuwsbrief- en webteksten

Hieronder vind je een aantal tekstsuggesties voor een website of in een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief ANWB AutoMaatje - editie 1 - mei 2022 (pdf)

Voorbeeldtekst website ANWB AutoMaatje (pdf)

Raamposter

Je heb bij de start een raamposter op maat ontvangen. Deze kun je ophangen op je eigen raam of bij een van je intermediairs. Heb je de poster niet meer? Dan kun je deze bij ons bestellen. 

Voorbeeld raamposter (pdf)

Brochure

Bij start van ANWB AutoMaatje heb je een brochure met je adresgegevens ontvangen. De brochure kun je inzetten bij promotie bij bijvoorbeeld huisartspraktijken, fysiotherapeuten, de bibliotheek maar ook de supermarkt of een vereniging.

Voorbeeld brochure (pdf)

Informatiekaartjes

Deze informatiekaartjes zijn ontwikkeld om mee te geven aan de chauffeurs. Zij kunnen deze overhandigen aan een deelnemer die mogelijk een andere geïnteresseerde in zijn/haar omgeving heeft. Ze hebben het formaat van een ansichtkaart en zijn tweezijdig.

Voorbeeld informatiekaartje (pdf)

Digitaal betalen

Een steeds groter deel van de betalingen bij winkels, op de markt etc. wordt inmiddels al contactloos gedaan. Deelnemers van ANWB AutoMaatje beschikken bijna allemaal over een bankpasje met de mogelijkheid om contactloos te betalen. Omdat deelnemers en chauffeurs niet altijd voldoende en gepast cash geld hebben kan het gebruik van een mobiel pinapparaat zoals SumUp uitkomst bieden. Dit apparaatje kan gebruikt worden om digitaal te betalen doordat deze gekoppeld is aan de bankrekening en mobiele telefoon van de chauffeur.

De kosten van aanschaf van een dergelijk apparaatje zijn voor de betreffende AutoMaatje locatie (welzijns-/vrijwilligersstichting) en wordt in bruikleen afgegeven aan de chauffeurs. In de bijlage een bruikleenovereenkomst en handleiding voor de SumUp Air als voorbeeld, die hiervoor gebruikt kan worden.
Let wel: het afrekenen van een ritje voor ANWB AutoMaatje met cash geld moet altijd mogelijk blijven.

Bruikleenovereenkomst en handleiding

E-mail handtekening en Logo's

Hieronder vind je het logo en een voorbeeld van ondertekening dat geplaatst kan worden onder een e-mail bericht.

Logo ANWB AutoMaatje

Logo ANWB AutoMaatje t.b.v. e-mailhandtekening

E-mail handtekening (voorbeeld)