Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kinderen mobieler maken

Stichting KDC AandachtsLab is een kleinschalig en bijzonder kinderdagcentrum voor Ernstig Meervoudig Beperkte kinderen tot 18 jaar. Kleinschalig omdat er in één groep maximaal 8 kinderen per dag opgevangen worden. Bijzonder omdat maximale aandacht voor de individuele kinderen, hun ontwikkeling en verzorging voorop staat.

Veilige omgeving

De kinderen van het KDC AandachtsLab zijn bijzonder, maar bovenal ook gewoon kinderen en deelnemers aan de maatschappij. De interactie tussen deze kinderen en kinderen zonder beperking is heel speciaal en heeft voor beide groepen meerwaarde. Het KDC+ zorgt op structurele wijze voor het samenbrengen van deze groepen kinderen. De ambitie is om een inspirerende, uitdagende en veilige omgeving te bieden voor de EMB kinderen én hun begeleiders.

Broedplaats

KDC AandachtsLab is een broedplaats voor kennis en ontwikkeling als het gaat om methoden en therapieën. Door te specialiseren en alleen met EMB kinderen te werken is het mogelijk kennis op te bouwen en te vergroten. 

Om de overheadkosten zo laag mogelijk te houden en alle aandacht voor de kinderen te hebben wordt er naast het vaste team gewerkt met een team vaste vrijwilligers.

Beweging belangrijk

Bewegen staat centraal binnen het KDC+. Naast de medische noodzaak om te bewegen, bevordert beweging ook de lichamelijke gesteldheid en wordt het gebruikt als middel bij het maken van contact. Bewegen als spel en plezier is daarnaast ook nog eens een belangrijke stimulator van ontwikkeling. De afwisseling tussen inspanning en ontspanning is op het kind afgestemd.

ANWB-bijdrage gevraagd voor

De aanschaf van loophulpmiddelen voor de kinderen.