Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stichting ter Behoud van de Pont te Sluiskil

Sinds 1968 vaart een veerpont tussen Sluiskil-Oost en Sluiskil-West heen en weer over het drukke Kanaal van Gent naar Terneuzen. Tot in 2011 Rijkswaterstaat de veerdienst wilde opheffen, omdat zij het veer geen rijkstaak meer vond.

Vrijwilligers houden pont in de vaart

In 2011 nam de Stichting Ter Behoud van de Pont te Sluiskil de veerpont over van Rijkswaterstaat. De stichting creëerde in een korte tijd een web van vrijwilligers om zich heen. Behalve de bestuursleden bestaat de stichting uit 7 gediplomeerde schippers, 3 onderhoudsmensen en enkele bedrijven die hand- en spandiensten verrichten. Gemiddeld zet de dorpspont per dag ongeveer 250 mensen over – voornamelijk middelbare scholieren. Vanwege de verkeersonveiligheid op en rond de brug waar fietsers, landbouwverkeer en snelverkeer zich onder andere mengen is het van belang om de veerpont te behouden. Vooral omdat in het verleden bij de brug en met scholieren ongelukken zijn gebeurd.

Steun provincie valt weg

Zes jaar lang (vanaf 1 januari 2012) heeft de stichting met het meegeleverde budget kunnen doen. Het is nu de taak van de stichting om vanaf 1 januari 2020 de pont in de vaart te houden zonder steun van de provincie.

ANWB-bijdrage gevraagd voor

De veerpont, om deze  in de vaart te houden.