Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een rolstoel om de hoek

Stichting Welzijn Barneveld wil een lans breken voor mensen die minder mobiel zijn. Want minder mobiel zijn betekent niet dat je ervoor kiest om niet meer deel te nemen aan de maatschappij. Als je minder mobiel bent, geen eigen auto hebt en niet met het openbaar vervoer of taxi kan, is er ANWB AutoMaatje Barneveld. Deze service regelt vervoer vlot en voordelig van deur tot deur. Dit is een schitterend initiatief, maar wat als iemand rolstoel gebonden is en de rolstoel niet in de auto past? Of wanneer de vrijwilliger de rolstoel niet kan tillen in en uit de auto?

Rolstoel om de hoek

Voor deze mindervalide mensen wil Stichting Welzijn Barneveld inzetten op ‘een rolstoel om de hoek’. Het werkt heel simpel: even reserveren, en rollen maar! En het mooie is dat je er altijd een maatje bij hebt. Want rollen in je eentje, dat is niet gezellig! Eenvoudig en kosteloos een rolstoel lenen vanaf een centrale parkeerplaats in het centrum.

Doordat wij in de opstartfase van dit idee de gemeente Barneveld al hebben geënthousiasmeerd, hebben wij al een begin gemaakt met de exploitatie op langere termijn.

ANWB-bijdrage gevraagd voor

De realisatie van 'rolstoel om de hoek'