Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervanging rolstoelbus

Woonwijkcentrum Het Ellertsveld beschikt over een verouderde rolstoelbus. Aangezien de ouderen steeds meer vereenzamen, wordt deze bus regelmatig gebruikt voor uitjes, rondritten door de omgeving, bezoek aan de bank of het gemeentehuis in Coevorden, omdat voorzieningen uit het dorp verdwijnen.

Huidige bus niet geschikt voor moderne rolstoelen

Met name voor de rondritten in de omgeving is erg veel belangstelling. Veel bewoners van het centrum vinden het bijvoorbeeld fijn om nog een keer hun ouderlijke woning of dorp te zien.

Omdat de huidige bus niet is ingericht voor de rolstoel van tegenwoordig, verlangt de Stichting Vrienden van Het Ellertsveld een nieuwe rolstoelbus. Met de huidige bus kunnen namelijk steeds minder passagiers mee. Moderne rolstoelen worden steeds meer naar het lichaam van de eigenaar gemaakt zodat hij/zij er goed en comfortabel in kan zitten.

De nieuwe bus kan ook gebruikt worden voor oudere inwoners van Schoonoord, zodat zij niet altijd afhankelijk zijn van familie, taxi of openbaar vervoer. Het bezit van een eigen bus is fijner omdat de vrijwilligers alle tijd hebben om de bewoners van woonwijkcentrum en de inwoners van Schoonoord te begeleiden.

ANWB-bijdrage gevraagd voor

De aanschaf van de rolstoelbus.