Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeerstuin voor Speeltuin Kitskensberg

Mede dankzij een donatie van het ANWB Fonds is in speeltuin Kitskensberg in Roermond op 19 maart een unieke, inclusieve verkeerstuin geopend. Belangrijk aandachtspunt in deze verkeerstuin, is dat slechtziende en blinde kinderen mee kunnen spelen en leren.

In 2020 organiseerde het ANWB Fonds de actie ‘ANWB Fonds helpt je op weg’. In de provincie Limburg werd het realiseren van een voor alle kinderen toegankelijke verkeerstuin in Roermond door Speeltuin Kitskensberg uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project. De speeltuin won daarmee €10.000 om het project mede te realiseren.

Toegankelijk voor slechtziende en blinde kinderen

Na het winnen van deze prijs is gestart met de aanleg van deze unieke, inclusieve verkeerstuin. Er zijn verkeerslichten, aangepast naar een kleiner formaat, die geluidsignalen bevatten. Er is een blindengeleidestrook aangelegd en dankzij speciale brillen en een blindenstok kunnen kinderen ervaren welke hindernissen slechtziende of blinde kinderen in het verkeer moeten overwinnen.

Het resultaat is een inclusieve verkeerstuin waar kinderen spelenderwijs verkeersveiligheid wordt bijgebracht. Er kan niet alleen gespeeld worden, maar scholen kunnen ook gebruik maken van de verkeerstuin voor educatieve doeleinden. 

Meer over het ANWB Fonds