Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gerenoveerd fietsveer in gebruik genomen

Na een grondige verbouwing is het fietsveer van de Stichting Veerdiensten op de Vecht klaar voor de toekomst. De aandrijving van het fietsveer is nu milieuvriendelijker. De boot wordt aangedreven door een nieuwe dieselmotor die vervolgens een elektrische motor aandrijft én de accu’s oplaadt.

(Foto: Jos Witteman)

Op 12 juni is, na een half jaar hard werken door de vrijwilligers, het gerenoveerde fietsveer in gebruik genomen. Het ANWB Fonds heeft hier 10.000 euro aan bijgedragen. 

Grondige renovatie

De Fietsboot is een veerverbinding die in de zomermaanden tussen Breukeleveen en Oud-Loosdrecht een aantal keren  per dag vaart. De boot was aan een grondige renovatie toe waar vrijwilligers ruim een half jaar hard aan gewerkt hebben, waarbij de laatste stand der techniek is toegepast.

Hybride oplossing

Totaal elektrisch varen was geen optie; de capaciteit van de accu’s was te beperkt. Daarom is gekozen voor een hybride oplossing zodat de dieselmotor de accu’s kan opladen wanneer er op open water wordt gevaren. Ook zijn, niet zichtbaar, zonnepanelen op de overkapping aangebracht. Inclusief de voorbereiding heeft het project 1,5 jaar geduurd.