Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Overijssel

Basisschool De Huve in Almelo

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Overijssel is Basisschool De Huve in Almelo, Woensdag 28 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Frans Bisschop, lid adviescommissie van het ANWB Fonds.

Op de foto van links naar rechts: Arjen Maathuis (Wethouder), Wessel Kok (Initiatiefnemer/aanvrager CBS de Huve) en Frans Bisschop (Adviescommissie ANWB Fonds)
Foto: Ruben Schipper

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Drukke stad met onveilige verkeerssituaties

"Almelo is een drukke stad met enkele onveilige verkeerssituaties waar veel ongelukken voorkomen. We willen onze leerlingen namelijk goed voorbereiden op de afstanden die ze moeten afleggen naar de middelbare school", vertelt Rutger Sibma, directeur bij de basisschool. "Met een verkeersplein op school kunnen wij al van jongs af aan starten met het begeleiden en uitleggen van verkeerssituaties aan kinderen".

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen