Een dagje uit in Amsterdam

De indrukwekkende hoofdstad van Nederland, dat is Amsterdam! Bekend om onder andere de mooie grachten, musea, cultuur. Er is enorm veel te doen in deze dynamische stad. Wat ga jij doen in Amsterdam?

Hieronder vind je een overzicht met verschillende uitjes in Amsterdam. Veel van deze uitjes zijn met voordeel te bestellen bij het Land van ANWB. Tot gauw in Amsterdam!

Amsterdam Dungeon

Binnen The Amsterdam Dungeon krijg je meer dan 500 jaar van Amsterdams meest gruwelijke geschiedenis voor je kiezen. Tien afschuwelijk goede acteurs wekken waargebeurde schrikbarende verhalen tot leven. Op filmwaardige sets beleef je twaalf shows waarbij je de geschiedenis tot leven ziet, hoort en ruikt komen.

Bezoek Amsterdam Dungeon

THIS IS HOLLAND

Vanuit Amsterdam presenteert THIS IS HOLLAND een unieke vliegervaring die je Nederland niet alleen laat zien, maar ook echt laat beleven. Ervaar een unieke 5D Flight Experience over alle must-sees van Nederland. Vlieg als een vogel en laat je verrassen door de diversiteit, schoonheid en rijkdom van de Lage Landen.

Bezoek THIS IS HOLLAND  

Tropenmuseum

Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal laten zien en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Ook voor kinderen is er veel te doen. In het Tropenmuseum Junior kunnen zij veel zien, aanraken, beleven en meedoen!

Kom naar het Tropenmuseum

Museum Willet-Holthuysen

Ervaar hoe het is om te wonen in een deftig Amsterdams grachtenhuis. Aan de Amsterdamse Herengracht 605 staat een zeventiende-eeuws dubbel grachtenhuis: Museum Willet-Holthuysen. Mevrouw Willet liet haar weelderige woonhuis in 1895 na aan de stad Amsterdam. Inclusief de imposante kunstverzameling van haar overleden echtgenoot Abraham, bestaande uit antieke meubels, zilver, keramiek, beelden, schilderijen en foto’s.

Ga naar Museum Willet-Holthuysen

Fun Forest Amsterdam

Wat je in een gewoon bos niet mag of kan, mag je hier wel. Je gaat de bomen in! Drie uur lang klim je van boom tot boom. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf. In het klimpark beweeg je je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Het klimpark heeft 9 parcoursen van 4 tot 15 meter hoogte!

Ga naar Fun Forest Amsterdam