Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2022

6 oktober 2021 De winnaars zijn bekend

De jury is eruit, de meest vernieuwende camper en caravan van komend modelseizoen zijn gekozen. De Rapido 854F is de ANWB Camper van het Jaar 2022 geworden, de titel ANWB Caravan van het Jaar 2022 gaat naar de Beachy modellenserie.

Bekijk de winnaars van dit jaar:

ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2023

Camper van het Jaar 2022: Rapido 854F

Prijs vanaf € 87.400

‘De Rapido 854F heeft voor een integraal een relatief zeer korte opbouw van 670 centimeter. Toch biedt de camper veel ruimte met onder meer een rondzit achterin, een hefbed en zitgroep voorin en een garage met bergruimte voor je kampeerspullen.

De riante zitgroep achterin is comfortabel, net als de rest van het interieur. De keuken is goed en compleet geoutilleerd. In de cabine zijn de stoelen beschikbaar als draaibare zitplaats en er is voldoende ruimte als je het standaardhefbed omhoog hebt staan. De camper is geschikt te maken voor minstens vier personen als je opteert voor een extra elektrisch hefbed boven de achterste zitgroep.

Door de aanwezigheid van moderne installaties en door het gebruik van kwalitatief uitstekende bouwmaterialen is de Rapido 854F geschikt voor gebruik in alle jaargetijden. Een complete camper voor complete vakanties.’

 

Caravan van het Jaar 2022: Beachy 360/420/450

Prijs vanaf € 13.950

Beachy

‘De Beachy is het strandgevoel op wielen. De standaarduitvoering is eenvoudig, maar met een geweldige look and feel die passen bij de vrijheidsbeleving van jonge kampeerders. De uitvoering – zonder kookgelegenheid of toilet – is eenvoudig, maar daardoor kan de koper juist invulling geven aan zijn eigen smaak qua inrichting en accessoires.

Het ontbreken van die opties heeft als voordeel dat de caravan licht is in gewicht en dat maakt hem geschikt voor vervoer achter kleine en elektrische trekauto’s. Erg handig is de deelbare achterdeur waardoor je fiets en surfplank gemakkelijk kunt vervoeren. Als je de comfortabele banken ombouwt tot één groot bed, heb je een panoramisch uitzicht via die deur.

De ontwerpers hebben een caravan bedacht die qua sfeer en uitstraling zo op Instagram kan en dat is belangrijk om een jonge doelgroep aan te spreken!’

Jury

De onderscheiding Caravan van het Jaar wordt sinds 1996 uitgereikt en de Camper van het Jaar sinds 2008. Het is een jaarlijkse onderscheiding voor de meest vernieuwende caravan (per serie) en camper (per model) op initiatief van ANWB Kamperen en de Kampeer en Caravan Kampioen. Een vakjury, bestaande uit journalisten, wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen zoals influencers, fervente kampeerders en lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen. De jury beoordeelt op onder meer innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.