Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Genomineerden 2021: Camper en Caravan Verkiezing van het Jaar

22 september 2020

De ANWB Camper en Caravan van het Jaar Verkiezing is een jaarlijkse onderscheiding voor de meest opvallende en innovatieve caravan en camper. Een vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt kiest samen met ervaringsdeskundigen een aantal genomineerden. De winnaars worden woensdag 14 oktober tijdens de ANWB Kampeerparade.

Hoe beoordeelt de jury?

Nominaties: Caravan van het Jaar 2021

Weinsberg CaraCito

De Weinsberg CaraCito is de eerste caravan die volledig op stroom vertrouwt, zonder gasinstallatie. De stekker erin en klaar. Voor koeling en verwarming is een elektrische airconditioner/kachel-unit met afstandsbediening standaard. In de keuken ligt een keramische kookplaat met twee kookzones.
Weinsberg past ook een energiezuinige compressorkoelkast toe. De disselkast is geheel bruikbaar voor kampeermeubilair. De Duitse fabrikant richt zich met de CaraCito op no-nonsense jongeren die gebruiksgemak voorop stellen. De serie bestaat uit vijf indelingen waaronder twee gezinscaravans met stapelbedden.

Vanaf: € 11.872

Dethleffs Aero ’90

De Dethleffs Aero, een op design gerichte serie, is terug. Prijstechnisch positioneert het zich tussen de instappers van Dethleffs en de caravanserie Camper. Ontworpen voor jonge caravanners, zorgt een eigenzinnig, modern interieurdesign voor een licht, comfortabel en ruimtelijk effect. Ronde vormen en afwerking stralen een passende identiteit uit. Een luxe 90-Years jubileumpakket (ter waarde van € 3.200) is in modeljaar 2021 gratis. Daarin zit onder meer gladde buitenbeplating. De Aero is er in vijf gevarieerde indelingen waaronder een gezinswagen met stapelbedden.

Vanaf: € 19.990

Adria Adora

Met een grotere disselkastklep en futuristische spoilers voorop is de windafwerking en de stabiliteit van de nieuwe Adria Adora verbeterd. Ook de nieuw ontworpen achterzijde werkt daaraan mee. Tussen de voorspoilers is een breed glasoppervlak tot op het dak doorgetrokken. Model 613 PK, met het bed voorin, heeft zo’n panoramavenster juist achterop. In de caravans uit deze serie is een nieuw en rustiger interieur toegepast dat er zeer elegant uitziet. Keukens vormen met hun afwijkend design een zelfstandig element in het interieur. Een rondom bevestigde aluminium strip biedt de mogelijkheid overal bijbehorende legplankjes te verplaatsen. Er zijn elf indelingen beschikbaar voor 2021.

Vanaf: € 23.995

Nominaties Camper van het Jaar 2021

Rapido C56

De geheel nieuw ontwikkelde C-serie van Rapido heeft een buitenbreedte van slechts 217 centimeter. De ingetogen opbouw is houtvrij, beschermd met polyester en rondom geïsoleerd met styrofoam. De serie-C is gepositioneerd als Van, een concurrent voor buscampers. Standaard zijn onder meer een 140 pk Fiat-dieselmotor, een skyview panoramadak, dieselverwarming, compressorkoelkast, verwarmde watertanks en airbags voor bestuurder en passagier. De doordachte indeling is ruimtelijk voor een camper met deze geringe breedte. Er zijn drie indelingen beschikbaar.

Vanaf € 75.200

Eura Mobil Activa One 650 HS

Eura Mobil verlijmt de geheel geïsoleerde, houtvrije opbouw van de Active One-serie. Een comfortverhogende, dubbele bodem met bergruimte is standaard. De cabine van de 650 HS gebruik je eigenlijk alleen voor verplaatsing. Op de plek van bestemming neem je je intrek in de met een schuifdeur gescheiden, geïsoleerde woning achterin. De voorzieningen maken wintergebruik simpel mogelijk. De alkoof bevat twee forse eenpersoonsbedden. Mede door de rondzit achterin is het ruimtelijk effect groot. Standaard voorzien van een 140 pk Fiat-dieselmotor, airbags, cruisecontrol en 16 inch lichtmetalen velgen.

Vanaf: € 72.950

Knaus Van Ti Vansation 650 MEG

Een nieuwe stroomlijn en een nieuwe achterwand in LFI-technologie leveren 9 centimeter extra binnenlengte op! Dat komt omdat een achterbumper ontbreekt en de lichtunits direct in de achterwand zijn opgenomen. In het geheel nieuwe en ergonomisch ontworpen interieur staat het meubilair niet meer haaks op de wanden maar een beetje schuin langs een diagonaal lopend gangpad. De Van Ti Vansation is zeer compleet uitgerust met onder meer satellietschotel en tv, DAB/radio/navigatie, 16 inch lichtmetalen velgen, achteruitrijcamera, luifel, grotere brandstoftank, cruisecontrol, Truma. iNet en meer voor een aantrekkelijke prijs.

Vanaf: € 69.923

Winnaars bekend

De winnaars van de Camper en Caravan van het jaar verkiezing worden woensdag 14 oktober bekend gemaakt via anwb.nl/kamperen.