Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Visum voor Canada en de VS

Vraag gesteld door E. van Gijzen op 2 juni 2023

Hallo! Graag informeer ik welke visums ik nodig heb voor onze reis naar Canada en Amerika in Augustus.
We vliegen vanaf Amsterdam naar Toronto,
Rijden vervolgens naar Montreal,
Vliegen vanaf Montreal naar Calgary,
Rijden vanaf Calgary naar Seattle,
Vanaf Seattle vliegen we naar Montreal waar we 1 nacht verblijven.
En vanaf Montreal vliegen we naar huis.
Ik hoor het heel graag. Bij voorbaat dank!

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een vraag over welke visa u nodig heeft voor uw reis naar Canada en Amerika. U vliegt naar Canada en wilt dan rijden naar de Verenigde Staten en vanuit daar weer vliegen naar Canada.

Op onze website geven wij informatie over de reisdocumenten:
Voor Canada: Reisdocumenten en rijbewijs Canada | ANWB
Voor de Verenigde Staten: Reisdocumenten en rijbewijs Verenigde Staten | ANWB

Canada

Voor Canada geldt dat een visum is niet nodig voor een toeristisch verblijf van maximaal 6 maanden. Toeristen die met het vliegtuig naar Canada reizen moeten een eTA (elektronische reisvergunning) aanvragen. De aanvraag kan eenvoudig via de website van de Canadese overheid. Hier is tevens alle aanvullende informatie te vinden. De eTA kost circa € 5 en is 5 jaar geldig. Voor de inreis via landsgrenzen en zeehavens heb je geen eTA nodig. 
Let op: Er zijn ook andere websites waar een eTA verkrijgbaar is, maar kijk goed naar de prijs (soms tientallen euro's!). 

Verenigde Staten

Voor de Verenigde Staten geldt Een visum is niet nodig bij een bezoek van maximaal 90 dagen. Deze afspraak valt onder het 'Visa Waiver Program'. Reizigers die onder het Visa Waiver Program naar de VS reizen moeten zich uiterlijk 72 uur voor aankomst in de VS registreren. De aanvraag van deze elektronische reisvergunning (ESTA) bestaat uit het invullen van een vragenlijst via deze pagina. De registratie is 2 jaar geldig en kost circa USD 21.
Het is mogelijk om met de ESTA, binnen de 90 dagen, vrij te reizen tussen de Verenigde Staten, Canada (alleen via land of over zee), Mexico en Caribische eilanden. Reizigers die via de lucht van de Verenigde Staten naar Canada reizen, moeten een Electronic Travel Authorization (eTA) aanvragen. Zie deze pagina.

Aangezien u Canada per vliegtuig binnenkomt en van de Verenigde Staten per vliegtuig naar Canada reist, heeft u op grond van onze informatie zowel een eTA als een ESTA nodig.