Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieuzone Londen (ULEZ)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 16 juni 2023

Geen vraag maar een opmerking.

Ik kan in uw artikel over de ULEZ in Londen niet lezen dat een pre-registratie van de auto niet nodig is wanneer deze sowieso in de categorie 'vervuilend' valt. https://www.anwb.nl/vakantie/nieuws/2022/december/hoge-boetes-milieuzones-london 
In dat geval kun je je een hoop werk besparen door gewoon 12,50 GBP (per dag) te betalen . Via de website van Gov London.  https://tfl.gov.uk/modes/driving/pay-to-drive-in-london. Via deze site kun je overigens ook de congestie tax betalen. (maar dat terzijde)

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

Hartelijk dank voor uw opmerking.

Het klopt dat u er in principe voor kunt kiezen om de congestion tax en de milieuheffing voor de ULEZ te betalen zonder verdere registratie (voor £ 12.50 resp. £ 15 pond per dag). Men kan echter niet in de ULEZ komen zonder door de LEZ te rijden.

De LEZ is van toepassing op grote bedrijfswagens die meer dan 3,5 ton wegen, minibussen, bestelwagens en campers. Zonder te registreren moet u dan dus wel voor de LEZ betalen (£ 300 per dag), terwijl uw voertuig waarschijnlijk wel voldoet aan de LEZ criteria. Door te registreren mag u er in dat geval ‘gratis’ rijden.

Ons advies blijft dus om vooraf wel te registreren.